13. kausi: Graduation Day

Jakso 13.2: Graduation Day

Kyynelsilmäiset Sam ja Alex ajavat autolla maantietä pitkin. Ajatuksiinsa vaipunut Sam on vähällä ajaa kolarin. Sam soittaa yleisöpuhelimesta jollekin. "Olen sekoamassa, en pysty edes ajamaan. Olet ainoa ihminen jolle pystyin soittamaan." Sam ei tiedä tarkkaa sijaintiaan. "Pidä kiirettä", Sam sanoo puhelimeen.

Sairaalassa vastasyntyneiden teholla tohtori Raab selittää Abbylle ja Lukalle keskosten yleisiä ongelmia, Joella on melkein ne kaikki. Juuri kun Abby sanoo ettei halua ketään vierailijoita, Maggie ryntää paikalle.

Sam selittää Elliotille, että oli jo autossa ja olisi voinut ajaa pois. "Menin takaisin tappamaan hänet." "Tuo oli viimeinen kerta kun sanoit tuon. Vain kaksi ihmistä tietää. Sinä ja minä. Teemme ilmoituksen raiskauksesta. Sanot poliiseille että se oli itsepuolustusta." "Luuletko että se toimii?" "Niin tapahtui. Ymmärrätkö? Se oli mitä tapahtui." Alex katselee autosta heidän keskusteluaan.

Polilla Ray kysyy Kerryltä onko Samista kuultu mitään. "Poliisi etsii häntä yhä." Neela herää vietettyään sairaalassa koko yön, Pratt käskee häntä menemään kotiin. Teholla lääkäri selittää Joen tilaa ja Maggie pyytää häntä sanomaan saman englanniksi. Abby lupaa selittää kaiken myöhemmin Maggielle. "Tyttärenne oli tähtioppilas ollessaan täällä", Raab kertoo. "Hän ei koskaan anna itselleen mitään arvostusta", Maggie sanoo. "Parhaat eivät tee niin", Raab sanoo. Luka selittää Abbylle ettei pyytänyt Maggieta tulemaan. Abby vakuuttaa ettei se haittaa, Maggie on näemmä ottanut lääkkeensä. Neela tulee paikalle ja kysyy vauvan ja Abbyn voinnista. Abby esittelee Neelan ja Maggien toisilleen.

Ensihoitaja Tony Gates tuo polille potilaan, Kerry ja Pratt hoitavat häntä. Gates näkee Neelan juuri kun tämä on lähdössä kotiin ja kysyy muilta mikä tätä vaivaa. "Hänen aviomiehensä kuoli Irakissa", Pratt paljastaa. "Vitsailetko?" Gates kysyy. "Luuletko että vitsailisimme siitä?" Kerry ihmettelee. Sam tulee polille ja Kerry ryntää halaamaan häntä. "Tarvitsen raiskaustutkimuksen", Sam sanoo. Kerry halaa Samia uudestaan.

Maggie kyselee lääkäreiltä mitä he tekevät ja tekee muistiinpanoja. Maggie alkaa selittää asioita joita hän on ottanut selville keskosuuteen liittyen ja Abby kysyy syyttääkö Maggie häntä? Maggie sanoo ei, ja Luka selittää että oli ammuskelua ja Abby kaatui. Raab sanoo että he voivat jankata loputtomiin asti miksi tämä tapahtui, mutta lopulta sillä ei ole mitään merkitystä. Hoitaja tulee kertomaan Abbylle että imetysseminaari on alkamassa, Maggie kärrää pyörätuolissa istuvan Abbyn sinne. Luka jää yksin Joen luokse ja puhuu tälle kroatiaksi.

Maggie ja Abby tutkivat rintapumpun toimintaa. Hoitaja tulee selittämään itsestäänselvyyksiä. Abby sanoo että tarvitsee yksityisyyttä. Abby pyytää myös Maggieta poistumaan. Maggie sanoo että on kokenut kaiken tämän itsekin. "Keisarinleikkauksen, kohdunpoiston ja keskosen? Enpä usko", Abby sanoo. Viimein Maggie suostuu lähtemään.

Kerry ja Haleh tekevät Samille sisätutkimusta. "Saivatko he pojan vai tytön?" Sam kysyy. "Pojan. Hän on teholla." Sam kysyy Jerrystä. "Häntä ammuttiin rintaan mutta hän toipuu", Kerry kertoo. "Tiesin että hän varasti televisioita, mutta en koskaan ajatellut että hän pystyisi johonkin tällaiseen." "Se ei ole sinun syysi." "Mutta siltä se tuntuu." "Se ei ole. Tiedätkö missä Steve ja muut ovat? Saatiinko heidät kiinni?" "He ovat kuolleet." "Kaikkiko?" "Kaikki."

Yksi viikko myöhemmin

Gates ja toinen ensihoitaja ryntäävät kovassa sateessa auttamaan miestä, joka makaa maassa. Polilla Luka käy läpi potilastaulua. Pratt käskee Gatesia puhelimen välityksellä olemaan tekemättä toimenpidettä, mutta Gates väittää ensihoitajakamulleen saaneensa luvan sille. Teholla Maggie kertoo Lukalle lukeneensa Joelle koko aamun ja että tämä tunnistaa hänen äänensä. Raab käskee Lukaa pukeutumaan kaapuun, teholla "ei tarvita polin pöpöjä." Abby, Luka ja Raab väittelevät siitä pitäisikö Joelle antaa uutta kokeellista lääkettä. Abby ei halua lapsestaan koe-eläintä. Hänen mielestään Raabilla on omat jauhot pussissa. "Miksi sinun täytyy aina olettaa pahinta ihmisistä?" "En minä ole negatiivinen. Sinun täytyy herätä, tämä on meidän vauvamme!" Luka kävelee pois vihaisena. Maggien mielestä Luka on oikeassa, Abbyn mielestä Maggie ei tiedä asiasta mitään. "Ehkä tämä uusi lääke muuttaa asiat parempaan suuntaan. Joskus täytyy luottaa vaistoihinsa." Abby käskee Maggieta pitämään turpansa kiinni. "En pyytänyt sinua tulemaan tänne, en pyytänyt sinua ottamaan osaa tähän. Ehkä sinun pitäisi lähteä."

Pukuun pukeutunut Morris tulee polille ja kysyy kuinka he pärjäävät ilman häntä. Kehuttuaan ensin työstään Morris myöntää Prattille ja Samille haluavansa työnsä takaisin. Gates tuo potilaansa polille ja Pratt suuttuu hänen kieltämästään toimenpiteestä.

Anspaugh selittää johtokunnan kokouksessa tapaus Clementestä ja siitä, että Lukalle ollaan antamassa potkut. Kerry sanoo että hän palkkasi Clementen. "Mutta sinä et pitänyt häntä täällä. Varoitit Kovacia Clementestä eikä hän uskonut sinua." "Ei niin tapahtunut", Kerry paljastaa.

Kerryn tullessa kokouksesta Morris pyytää tältä työtään takaisin. "Ei nyt", Kerry sanoo. Morris menee polvilleen ja rukoilee Kerryä. Kerry sanoo ettei voi palkata Morrisia koska ei ole enää hallintoylilääkäri.

Luka, Pratt ja Sam hoitavat Gatesin potilasta. Potilaan pulssi katoaa ja Luka aloittaa elvytyksen. Gatesin mielestä sydänkäyrä näyttää oudolta. Potilas on hypoglykeeminen. Gates tajuaa mikä on vialla ja pelastaa potilaan hengen. Morris yrittää pyytää Lukalta työtään takaisin, mutta Luka huutaa "Myöhemmin!"

Teholla Maggie tuo Abbylle kahvia. Maggie kertoo kuinka Ericin ollessa kolmekuukautinen tämä sai keuhkokuumeen ja päätyi teholle. Ericin munuaiset eivät toimineet ja lääkärit sanoivat ettei hän selviä. "Isäsi ja minä riitelimme, koska hän halusi meidän kaikkien sanovat hyvästit Ericille. Puimme sinutkin ja toimme sairaalalle. Etkö muista siitä mitään? No, en hyväksynyt sitä. En välittänyt siitä mitä lääkärit sanoivat. En antaisi periksi. En voisi antaa periksi." Abby sanoo ettei ole tarpeeksi vahva. Luka tulee paikalle selittämään mielipidettään. "Mitä jos jokin menee vikaan?" Abby kysyy. "Mitä jos ei?" Maggie kysyy puolestaan. "Hyvä on, tehdään se. Toivottavasti olet oikeassa", Abby sanoo Lukalle.

Yksi viikko myöhemmin

Vauvan tila on parantunut ja paino noussut. "Mitähän poika ajattelee?" Abby miettii. "Hanki elämä, äiti", Maggie sanoo. Maggie saa Lukan ja Abbyn lähtemään vähäksi aikaa pois.

Sam on poliisikuulustelussa Steven kuoleman vuoksi. Elliot hoitaa tilanteen Samin hyväksi.

Neela kävelee Abbyn ja Lukan ohitse matkallaan päivälliselle Ike's-ravintolaan, ja kysyy vauvan voinnista. Abby kysyy Lukalta kuinka Neela pärjää töissä. Neela asuu yhä Abbyn asunnossa, ja Abby sanoo että hänen olisi parempi luopua koko asunnosta nyt kun he ovat perhe. "Oletko miettinyt sitä mitä kysyin sinulta?" Luka kysyy. "Olen ja en. Meillä on mahtava elämä yhdessä. En tarvitse sormusta ja valkoista mekkoa todistaakseni että rakastan sinua", Abby sanoo. "Hyväksyn rakkauden. Säästetään avioliitto myöhemmäksi", Luka sanoo.

Maggie neuloo Joen sängyn ääressä. Jokin tarkkailulaite alkaa piipata. Hoitsu käy laittamassa piippauksen pois päältä katsomatta onko jokin vialla sanoen että tätä tapahtuu koko ajan. Kohta piippaa taas. Maggie menee hoitsun luokse sanomaan että jokin on vialla ja että Raabin täytyy tulla katsomaan. Hoitsu sanoo että Raab on röntgenissä ja tulee kyllä aikanaan. "Jos ylireagoit jokaisen piippaukseen tulet hulluksi", hoitsu sanoo Maggielle. "Hakekaa tohtori Raabia! Vauva hengittää liian nopeasti." Maggie vaatii Raabia paikalle.

Luka ja Abby tulevat paikalle kun Raab tekee intubointia Joelle. Vauvan vatsassa on ongelma. Abby kysyy johtuuko tämä lääkkeestä. Joen ongelma on yleinen keskosilla, Raab sanoo. Ei voida tietää mistä ongelma johtuu, eikä sillä Lukan mielestä ole väliä. Abby on eri mieltä. Joe viedään leikkaukseen. Abby käskee Lukaa hankkimaan papin paikalle, jotta Joe voidaan hätäkastaa.

Neelaa ryyppää tequilaa baarissa kahden miehen kanssa. Humalainen Neela sanoo että hänen täytyy lähteä, miehet sanovat saattavansa hänet. Ulkona Gates tulee parahiksi paikalle ja pelastaa Neelan miehiltä. "Bitch!" toinen miehistä sanoo. "Mitä sanoit?" Gates kysyy ja pahoinpitelee miehet.

Anspaugh ja Albright tekevät leikkauksen Joelle. Lukan katsoessa ja mumistessa kroatiaksi pappi kastaa lapsen. Luka katsoo Abbyä.

Gates on saattanut Neelan kotiin, joka kysyy onko Gates nyrkkeilijä. "Sinun pitäisi mennä nukkumaan", Gates sanoo. Neela kysyy haluaako Gates kaljan. Gatesin mielestä viimeinen asia mitä Neela tarvitsee on uusi drinkki. Neela juo olutta ja tanssii. "Sinulla on mojova päänsärky huomenna." Neela kaatuu. Gates on lähdössä kun Neela suutelee häntä ja sanoo ettei halua olla yksin. Gates kysyy voiko hän soittaa jollekin. Neela sanoo ettei hänellä ole ketään. Gates halaa Neelaa.

Joeta leikataan yhä. Maggie tulee leikkausta katselevan Abbyn luokse. "En voi tehdä tätä. En voi teeskennellä että kaikki kääntyy hyväksi." Maggie käskee Abbyä lopettamaan. Abby itkee. "Vietin kuukauden teholla, tiedän kuinka tämä päättyy." "Sinulla on paljon hyviä ominaisuuksia, mutta optimistisuus ei ole yksi niistä." "Kenen syy se on?" "Et ole lapsi enää, olet äiti. Lapsi tuolla tarvitsee sinun uskovan hänen selviytymiseensä." Leikkaussalissa oleva Luka alkaa itkeä. Abby sanoo Maggielle yrittävänsä todella. Abby ja Maggie halaavat.

Kaksi viikkoa myöhemmin

Neela lepää penkillä sairaalan luona, Ray tulee paikalle. Kerrylle on annettu viranalennus, vaikka he luulivat että Luka joutuu syntipukiksi. "Oletko jutellut Abbyn kanssa?" Ray kysyy. "Luulen että he haluavat yksityisyyttä", Neela arvelee. Sisällä polilla Gates kysyy Neelalta tämän vointia. Neela sanoo olevansa erittäin häpeissään. Gates on yksi tänään aloittavista amanuensseista, eikä Pratt pidä hänestä. Gates sanoo odottavansa innolla työskentelemistä tohtori Rasgotran alaisena. Jerry pääsee tänään pois sairaalasta. Morris ja Pratt puhuvat työn mielekkyydestä, ja Morris hehkuttaa sitä kuinka pelasti Jerryn. Morris kertoo tajunneensa mikä on tärkeää. Hän haluaa harjoittaa lääketiedettä. Pratt kysyy Frankilta missä Luka on.

Elliot tulee kertomaan Samille ettei syytteitä nosteta. Sam sanoo pelänneensä joka päivä että hänet tullaan pidättämään. "Keskitytään Alexiin. Oletko puhunut hänelle siitä?" Elliot kysyy. "Hän tietää että hänen isänsä on kuollut, mutta minun täytyy jutella hänen kanssaan enemmän siitä." "Olet hyvä äiti."

Morris pitää lääke-esittelyä. Pratt tulee kertomaan hänelle että Kovac tarjoaa hänelle työtä. Morris halaa Prattia.

Juhlissa Neela ja Ray juttelevat Morrisin erikoislääkärin virasta. Gates tulee kertomaan päivästään. Neela esittelee Rayn ja Gatesin toisilleen. Neela lähtee paikalta. "Kuulin että hänellä oli kämppäkaveri joka ei edes yrittänyt maata hänen kanssaan", Gates paljastaa Raylle. Juhlissa ovat myös Kerry, Morris ja Pratt, ja Lukakin tulee myöhästyneenä paikalle. "Piti nähdä tämä omin silmin. Archie Morris ja Greg Pratt, erikoislääkärit", Luka sanoo ja kertoo että Abby halusi tulla myös muttei päässyt. "Kuinka hän pärjää?" Kerry kysyy.

Kotona Abby istuu tuolissa Joe sylissään Maggien tullessa paikalle. Maggie on lähdössä. "Milloin tulet taas?" Abby kysyy. "Oh my God, onko tuo kutsu?" Maggie ihmettelee. "Taitaapa olla. Tuskin olisin selvinnyt tästä ilman sinua." "Olisit kyllä. Olet taistelija. Taistelithan lapsesta asti kanssani. Toivon että tämä lapsi tuottaa sinulle yhtä paljon tuskaa kuin sinä tuotit minulle, ansaitset sen", Maggie vitsailee. "Sinun ei tarvitse lähteä tänään." "Pärjäät kyllä. Rakastan sinua", Maggie sanoo lähtiessään.

Juhlissa Luka esittelee kuvia Joesta ja jakaa sikareita. Abby tuudittaa Joeta uneen.

Kuvagalleria

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti