13. kausi: Somebody to Love

Jakso 13.3: Somebody to Love

Luka ja Pratt opastavat uusia amanuensseja. Chuny kertoo Prattille että Morris tulee myöhässä, ensimmäisenä päivänään erikoislääkärinä... Morris ajaa töihin avoautollaan ja laulaa. Neela hakee polilta tavaroitaan, Ray tarjoutuu auttamaan. Polille tuodaan mustaihoinen miespotilas jolla on sydämen vajaatoiminta. Ensihoitaja Zadro on todella vihainen Gatesille. Hän on saanut syyn Gatesin tekosista ja on kuukauden koeajalla. Riidan jälkeen kaikki tuijottavat Gatesia, joka kaatuu naamalleen.

Bennett Cray laittaa itselleen meikkiä. Joku tulee kertomaan että hänelle on puhelu joka koskee Jamesia. Cray tulee polille tapaamaan potilas Jamesia ja saa Halehilta lomakkeen täytettäväkseen. Pratt antaa amanuenssi Hopelle potilaan. Mustaihoinen nainen kysyy Prattilta missä tohtori Kovac on. Pratt sanoo flirttaillen voivansa auttaa naista itse. Nainen kritisoi hänen tapaansa lähestyä avuntarpeessa olevia ihmisiä. Luka tulee paikalle hakemaan Angelan. Haleh esittelee Jerryä tuuraavan vastaanottoapulainen Timmyn Prattille. Haleh selittää, että Timmy oli Jerry ennen kuin Jerry oli Jerry. Timmy kertoo olleensa polilla töissä 90-luvun puolessavälissä mutta muuttaneensa sitten Kalahariin ja melkein päätyneensä vankilaan Thaimaassa.

Angela kertoo Lukalle että riskinhallinta haluaa tavata hänet Curtis Amesin tapauksen vuoksi. Luka ei aluksi muista potilasta. Angela sanoo että hoitovirhesyytteen saa lähes jokainen lääkäri uransa aikana, eikä se tee Lukasta huonompaa lääkäriä. Gates ja Sam käyvät läpi potilaita. Gates vie Bennett Crayn liikekumppaninsa luokse.

Dubenko kertoo Neelalle tämän aikataulusta. Dubenko esittelee Neelan parille muulle amanuenssille sekä tohtori Crenshawlle, joka on uusi apulaisylilääkäri. Dubenko kertoo että Neela työskenteli polilla kaksi vuotta kunnes tajusi että haluaa oikeaksi lääkäriksi. "Wau. Menikö sinulta niin kauan tajuta että tuhlaat aikaasi?" Crenshaw kysyy. Neela selittää oppineensa paljon polilla. Crenshaw pelkää että kirurgia tulee olemaan liian helppoa Neelalle. "Etkö pelkää että sinulla on... tylsää?"

Cray istuu aiemmin polille tuodun miehen vuoteen vierellä. Gates tulee paikalle ja kertoo että Jamesin pitäisi herätä pian. Gates kysyy onko Jamesilla perhettä, Cray sanoo ettei ole muita kuin hän. Cray kertoo että hän ja James ovat olleet yhdessä yli 15 vuotta. James herää, Gates jättää heidät juttelemaan.

Sam tarvitsee Lukan allekirjoituksen papereihin. "Vauva voi hyvin?" "Hän alkaa pitää päätään ylhäällä." "Emme ole jutelleet siitä mitä tapahtui." "Se ei ollut sinun syysi." "Ilman minua..." "Ilman sinua olisin kuollut." Sam kertoo Alexin käyvän vastentahtoisesti psykiatrilla. Sam vakuuttaa Lukalle olevansa kunnossa. Luka kysyy haluaako Sam että hän puhuu Alexille, Sam kieltäytyy. Luka pyytää ettei Sam syyttäisi itseään tapahtuneesta. "Teit mitä sinun täytyi tehdä. Se oli itsepuolustusta."

Hope kertoo Prattille potilaastaan. Hän on ottanut taustatiedot turhan yksityiskohtaisesti. Potilaan ongelmana on sydän, Hope arvelee sen johtuvan siitä ettei tämä ole löytänyt itselleen sopivaa kirkkoa. Polille tuodaan riehuva potilas. James ja Bennett naureskelevat Gatesin tullessa paikalle. James sanoo voivansa paremmin. Bennett esiintyy tänään showssa eikä James halua hänen jättävän sitä väliin. Gates kertoo Jamesin testituloksista. Tällä ei ole ollut sydänkohtausta, mutta munuaiset eivät toimi ja dialyysiä tarvitaan. James ei halua sitä. Bennett kysyy Gatesilta muista vaihtoehdoista. "Kuolema. Hyvin pian."

James ja Bennett riitelevät hoidosta. James sanoo olevansa kyllästynyt olemaan sairas. "Sinä lupasit", Bennett sanoo silittäen rakkaansa otsaa. Gatesin katsellessa herkkää hetkeä James suostuu dialyysiin yhdellä ehdolla. Että Bennett soittaa hänen siskolleen ja pyytää tätä tuomaan poikansa paikalle. Bennettin mielestä se ei ole hyvä idea mutta lupautuu silti. Sam tulee paikalle aloittamaan dialyysin. Pratt ryntää huoneeseen valittaen Gatesin merkinnästä potilaspaperissa. Hope ja toinen amanuenssi tulevat esittämään tapauksiaan Prattille, joka on Kerryn kanssa. Pratt käskee alaisiaan ottamaan hyötyä Kerryn "vuosikymmenien" kokemuksesta. "Olenko minä joku fossiili?" Kerry kysyy.

Zadro tuo paikalle potilaan joka tuntee Gatesin. Pratt käskee Hopea hoitamaan miestä, vaikka Gates haluaisi hoitaa jutun. Jamesin perhe on tullut paikalle, Bennett kertoo soittaneensa heille. Jamesin tila huononee, hänellä on sydämen vajaatoimintaa. Elvytyskiellosta puhutaan. James on ollut sairas pitkään eikä halua että hänet pidetään väkisin elossa. Perhe ei halua Bennettin mielipidettä hoidon suhteen ja pyytävät häntä menemään ulos.

Kerryn poissaollessa on tapahtunut muutoksia ja Haleh kertoo hänelle niistä. Jamesia elvytetään. Bennett tulee sisään kertomaan että Jamesin on aika ottaa lääkkeensä. Gates ei ole viitsinyt ottaa selvää potilaan lääkityksestä ja Pratt läksyttää häntä siitä. Perhe kertoo päättäneensä elvytyskiellosta, Bennett protestoi. Hän sanoo että tuntee Jamesin ja rakastaa tätä. Jamesin veli pyytää taas Bennettiä lähtemään. Gates haluaisi vielä yrittää jotain mutta Pratt kieltää sen. Bennettin tuijottaessa Gatesia tämä tekee Prattin käskyn vastaisesti.

Polin miehet tuijottavat Hopea, Kerryn mielestä he ovat ällöttäviä. Ray on helikopteriharjoittelussa. Jamesin pulssi palaa. Perhe ja Bennett riitelevät Jamesin homoudesta. Gatesin kaverin tila on huonontunut.

Abby istuu puistossa Joen kanssa, Neela ja Morris tulevat paikalle. Morris ottaa Joen syliinsä, joka puklauttelee hänen olkapäälleen. Neela ja Abby juttelevat. Neela kertoo että hänen uusi pomonsa on anuksesta. Abby kertoo heille että äitiys on outoa. Neelan lähtiessä takaisin töihin Abby sanoo että on syötön aika. Morrisin mielestä imettäminen on luonnollinen asia. Abby sanoo ettei aio näyttää Morrisille tissejään.

Gatesin kaveria hoidetaan, Crenshaw tulee paikalle ja on inhottava Neelalle. Pratt suuttuu kun kuulee Samilta Gatesin tekosesta. Pratt ja Gates huutavat toisilleen. Pratt sanoo Gatesille että tämän työvuoro on ohi.

Gates tekee paperitöitä. Pratt tulee lepohuoneeseen ja he alkavat taas riidellä. "Luuletko todella pelastaneesi sen miehen?" Pratt kysyy. Potilaalla ei ole aivotoimintaa eikä mahdollisuutta toipua.

Dubenko kysyy kuinka Neelan ensimmäinen päivä on sujunut. Crenshaw ei ole päästänyt Neelaa mukaan leikkaukseen. Dubenko sanoo että Neelan täytyy unohtaa kaikki polilla oppimansa ja opetella kaikki uudestaan kirurgina.

Gates ja Bennett juttelevat. "Hän ei parane, eihän?" Bennett kysyy. Gates sanoo olevansa pahoillaan. Bennett kiittää häntä hyvästä hoidosta. Morris pyytää Hopea illalliselle. "Oletko hyväksynyt Jeesuksen elämääsi?" Hope kysyy. Morrisin mielestä Jeesus on cool. Hope pyytää Morrisia raamatturyhmäänsä. Neela ja Gates puhuvat siitä että menisivät joskus kahville.

Alex ja Sam juttelevat. "Olemme molemmat kokeneet paljon. Siksi halusin että sinulla olisi joku jolle jutella", Sam sanoo tarkoittaen Alexin psykiatria. "En voi", Alex väittää ja jatkaa: "Näin sen. Isän maassa nukkumassa. Näin mitä teit." Gates menee kotiin naisen ja hänen tyttärensä luokse.

Bennett esiintyy drag queen-showssa. Kotona Neela katselee kuvia Gallantista. Gates ja hänen asuinkumppaninsa rakastelevat.

Kuvagalleria

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti