13. kausi: Murmurs of the Heart

Jakso 13.14: Murmurs of the Heart

Vieraileva tähti: Forest Whitaker (Ames)

Abbyn ja Lukan kotiin tunkeutunut Curtis Ames käskee Abbyä soittamaan Lukalle. Abby pitelee itkevää Joeta sylissään ja sanoo soittaneensa juuri, mutta Luka ei vastannut. Ames käskee Abbyä yrittämään uudelleen. Abby väittää ettei tiedä missä Luka on. Abby pyytää Amesia lähtemään ja vakuuttaa että Luka kyllä juttelee myöhemmin Amesin kanssa. Abby ei halua mitään ongelmia. Ames sanoo ettei Abby tiedä ongelmista mitään ja heiluttelee asetta. Ames käskee Abbyä taas soittamaan Lukalle.

Sam ja Ben nukkuvat. Ben herää ja sanon jonkin olevan tulessa. Alex huutaa apua. Samin asunto on tulessa. Toisaalla Sarah yrittää epätoivoisesti herättää äitiään Megiä. Gates ryntää paikalle kysyen mitä tapahtui. Neela ja Gates kysyvät Megiltä mitä aineita tämä otti. Gates löytää pilleripurkin. Meg oksentaa.

Poliisiasemalla Luka selittää poliisille ettei Pratt ole rikkonut mitään lakia. Lukan mielestä kyse ei ole rikosasiasta vaan väärinymmärryksestä. Abby soittaa Lukalle ja pyytää tätä tulemaan kotiin. Luka sanoo että hänellä menee vielä pari tuntia. Abby sanoo että Lukan pitää tulla kotiin NYT. Luka kysyy mikä on vialla. "Jotakin tapahtui ja meidän täytyy jutella siitä." Luka kysyy onko Joe kunnossa. Viimein Luka lupaa tulla kotiin ja Ames kiittää Abbyä.

Palomiehet ja -autot ovat Samin asuinrakennuksen luona. Ihmisiä evakuoidaan. Ben auttaa Samin mummon Gracien ulos. He ihmettelevät missä Sam ja Alex ovat.

Ames kysyy Abbyltä kuinka Joe voi. "Please", Abby sanoo. Ames kertoo lapsensa nukkumisvaikeuksista ja kysyy kuinka Joella on mennyt. Abby kysyy mitä Ames haluaa. Ames haluaa jutella Lukan kanssa. "Näinkö?" Abby kysyy. "Tämä tapahtui meille molemmille, hänelle ja minulle." Abbyn mielestä koko juttu on jo menneen talven lumia, Ames on eri mieltä. "Olet menestyvä lääkäri. Fiksu, kaunis. Sinulla on kaikki, mies ja lapsi. Joten älä ota tätä henkilökohtaisesti kun sanon ettei sinulla ole aavistustakaan elämäntilanteestani." Abby sanoo että Ames on väärässä. "Tiedän tarkalleen missä elämäntilanteessa olet juuri nyt. Yhdeksän vuotta sitten avioliittoni oli ohi, äitini oli mielisairaalassa ja minä join. Paljon. PALJON. Yhtenä aamuna heräsin yhdestä asunnosta enkä tiennyt miten olin päätynyt sinne. Miehen vierestä jota en edes muistanut tavanneeni. Mies kävi läpi tavaroitani löytääkseen rahaa itselleen ja kaverilleen huumeisiin. Juoksin ulos sieltä ja istuin katukiveykselle odottamaan jotain. Ja siinä hetkessä tiesin etten tulisi koskaan löytämään onnea." Abby selittää Amesille että asiat voivat muuttua ja parantua.

Ambulanssi saapuu Megin luokse. Zadro ja Gates hoitavat Megiä. Neela vie Sarahin pois. Gates selittää Megille että tälle laitetaan kurkkuun putki joka helpottaa hengittämistä. Meg sanoo Gatesille: "Sarah on sinun."

Pratt istuu sellissä. Sellikaveri alkaa haastaa riitaa. Palopaikalla Ben ja mummi ihmettelevät yhä missä Alex ja Sam ovat. Ben selittää juuri asiaa palopäällikölle kun Sam huutaa apua palavan talon ikkunasta.

Sam selittää Raylle Alexin vammoja kun tätä kärrätään polille. Samin naapuri tuodaan polille pahasti loukkaantuneena. Palo sai alkunsa kun Alex kaatoi kynttilän.

Luka tulee viimein kotiin ja saa Amesilta humalaisen tervehdyksen. Luka kysyy Amesilta mitä tämä tekee täällä. Ames sanoo haluavansa jutella. Luka käskee Abbyä viemään vauvan yläkertaan. Ames sanoo että hän ja Luka lähtevät ajelulle. Lukalle se sopii, mutta Abby rukoilee Lukaa olemaan tekemättä sitä. Ames kiittää Abbyä juttuseurasta. Ames ja Luka lähtevät. Abby soittaa heti hätänumeroon. "Asunnossani oli mies aseen kanssa ja hän vei mieheni. Hänen nimensä on Curtis Ames."

Zadro ei löydä Megiltä pulssia. Neela, Gates ja Zadro elvyttävät Megiä Sarahin katsoessa. Ames ja Luka ajavat autolla. Luka sanoo auttavansa Amesia saamaan työpaikan jos se on ongelmana. "Jos tarvitset rahaa, minulla on sitä." Asunnolla Abby sanoo poliiseille ettei hän tiedä miten Ames pääsi sisään. Abby on antanut Amesin auton tuntomerkit. Abby selittää että Ames halvaantui, menetti vasemman kätensä käyttökyvyn ja siitä seurasi syyte. Abby sanoo lähtevänsä Countyyn hakemaan Amesin potilastiedot.

Sam on paikalla kun hänen naapuriaan hoidetaan. Naapuri sanoo että palo alkoi alakerrasta, ja Sam myöntää että se alkoi hänen asunnostaan. Sam sanoo ettei oikein tiedä miten. Luultavasti kyseessä oli kynttilä. Sam sanoo olevansa pahoillaan.

Neela ja Sarah seuraavat ambulanssia sairaalaan. Sarah kysyy Neelalta että tuleehan Meg kuntoon? "Gates parantaa hänet vai mitä?" Neela selittää että Megin ottama lääke on pahaksi sydämelle. Sydäntä yritetään saada taas lyömään. "Tony parantaa hänet", Sarah sanoo.

Samin avulla Morris ja Ray saavat naapurin intuboitua. Sam menee Gracien ja nukkuvan Alexin luokse. Sam selittää kyselevälle Gracielle että naapuri selviää kyllä. Gracie kysyy mitä tapahtui. Alexin avatessa silmänsä Sam sanoo että jos tapahtui mitä hän luulee, se pelottaa häntä valtavasti.

Abby tulee polille poliisien kanssa ja käskee Frankia hankkimaan Curtis Amesin tiedot.

Luka ja Ames istuvat autossa. Luka kysyy kuka asuu täällä. Ames iskee Lukaa kasvoihin pistoolinperällä. Lukan vuotaessa verta Ames selittää perheestään, joka juuri palaa kotiin. Hänen vaimonsa on mennyt uudelleen naimisiin ja lapset kutsuvat uutta miestä isäksi. Luka sanoo että lapset ovat vain hämmentyneitä, ja Ames voi kyllä auttaa heitä ymmärtämään. Ames sanoo että toinen mies panee hänen vaimoaan lasten nukkuessa viereisessä huoneessa. Ames itkee ja toteaa että hänen vaimonsa on siirtynyt elämässä eteenpäin.

Sairaalassa Gates elvyttää Megiä. Ray sanoo Gatesille että Meg on kuollut. He eivät voi tehdä enää mitään. Neela ja Sarah katselevat lasiovien takana. Gates haluaa jatkaa vielä hetken. Morris päästää Neelan ja Sarahin paikalle. Gates kysyy Sarahilta haluaako tämä jutella äidilleen. Sarah kysyy lyökö Megin sydän nyt. Gates selittää että he antavat Megille lisää lääkkeitä. "Kuoleeko hän?" Sarah kysyy. Gates ei pysty vastaamaan. Sarah juttelee äidilleen ja sanoo että tämän täytyy selvitä.

Prattin pastoriystävä on maksanut hänen takuunsa. He riitelevät. Pastori sanoo nähneensä Prattin tarpeen perheelle kun tämä astui hänen kirkkoonsa ensimmäisen kerran. "Me olemme perheesi", pastori sanoo. Pratt kysyy tuhlaajapojasta. Pastori sanoo että tämäkin palasi aikanaan. "Älä pidätä henkeäsi odottaessasi", Pratt sanoo lähtiessään.

Gates sanoo Sarahille että he ovat hoitaneet hänen äitiään ja antaneet hänelle lääkkeitä yli tunnin. Sarah luottaa yhä Gatesin kykyyn parantaa. Neela alkaa selittää ettei se aina ole mahdollista. Sarah käskee Neelaa pitämään turpansa kiinni ja kysyy huutaen miksi Neela edes on paikalla? Neelaa ei tänne haluta. Neela sanoo olevansa pahoillaan ja lähtee huoneesta. Gates selittää Sarahille ettei Megin sydämensyke ole palannut, ja hän on kuolemassa. Sarah sanoo ettei Tony voi antaa tämän tapahtua. Sarah käskee itkien äitiään heräämään ja Tonya tekemään jotain.

Ames ja Luka ajavat toisen talon edustalle. Ames sanoo näyttävänsä Lukalle jotain todella kaunista ja vie tämän sisälle taloon. Talo on Amesin. Hän osti sen neljä vuotta sitten ja aikoi remontoida mieleisekseen. Mutta jo kahden kuukauden jälkeen hänen täytyi lopettaa. Seurasi avioero ja Ames pitää itseään tyhmänä koska ei vain myynyt paikkaa. Luka kysyy Amesilta mitä tämä haluaa. Ames kysyy onko Luka oikea- vai vasenkätinen. Ames osoittaa Lukaa aseella ja Luka sanoo olevansa oikeakätinen. Ames haluaa Lukan laittavan kätensä ruuvipenkkiin. Lukan vastustellessa Ames ampuu nurkkaan muutaman kerran. Luka laittaa kätensä penkkiin ja alkaa kiristää ruuvia kasvot kivusta kärvistyen.

Sairaalassa poliisit saavat tiedon että Amesin auto on löydetty ja laukauksia ammuttu. Abby haluaisi lähteä heidän mukaansa mutta poliisi kieltää häntä.

Sarah istuu portailla sairaalan lähettyvillä. Gates tulee paikalle ja istuu hänen viereensä.

Ames iskee ruuvia kireämmmälle ja Luka huutaa tuskasta. Ames haluaa Lukan kertovan miltä se tuntuu. Lukan lääketieteelliset selitykset eivät kelpaa. Luka sanoo ettei pärjää ilman käsiään, hän on lääkäri ja hänellä on vaimo ja lapsi. "En voi pitää huolta perheestäni. En voi tehdä mitään. En ole mitään!" Ames sanoo että viimein Luka ymmärtää jotain. Ames huomaa poliisiautojen valot ulkopuolella ja huutaa poliiseja pysymään poissa hänen kodistaan.

Abby saapuu paikalle ja menee poliisinauhojen ali. Abby selittää poliisille tuoneensa Curtis Amesin potilastiedot, niissä on tieto miksi Ames tekee tämän. Poliisin iskuryhmä tunkeutuu taloon. Luka ja Ames ovat katolla. Abby kysyy poliisilta mitä Ames haluaa. "Jos hän haluaisi ampua Lukan hän olisi voinut tehdä sen tunti sitten." Poliisi sanoo että ehkäpä Ames halusi isomman yleisön. Luka sanoo Amesille ettei ole liian myöhäistä. Ames sanoo että kaikki ovat sanoneet hänelle "'Curtis, anna asian olla.' Tiedätkö millaista on menettää kaikki? Miten voisin muka parantaa asian? Miten muka voisin unohtaa kaiken?" Lukan kännykkä soi ja Ames osoittaa Lukaa aseella. Luka sanoo että se on varmaankin taas Abby. Luka vastaa puhelimeen ja sanoo Amesille että poliisit haluavat puhua tämän kanssa. Ames pyytää poliiseja menemään pois ja jättämään hänet rauhaan. Ames käskee aseella uhaten Lukaa perääntymään. Luka rukoilee Amesia: "Molemmilla meillä on perheet ja lapsia, paljon syitä elää. Tämä ei ratkaise mitään." Amesin mielestä Lukan olisi pitänyt huomata mikä Amesia vaivasi silloin vuosia sitten. Abby ja poliisit kuulevat kaiken puhelimen välityksellä. Luka myöntää tehneensä virheen. Hänen olisi pitänyt huomata sivuääni (murmur) Amesin sydämessä. Luka sanoo olevansa pahoillaan. "Mikset vain koskaan sanonut sitä?" "Sanon sen nyt. Ehkä tarvitsin kaikkea tätä... En ole syytön. Jos voisin muuttaisin kaiken, mutta en voi. Mutta en vain voi." Ames virittää aseen ja osoittaa sillä Lukaa. Kuuluu kaksi laukausta. Poliisi kysyy: "Kuka ampui? Ei ollut käskyä ampua." Laukaus tuli katolta. Abby lähtee juoksemaan mutta poliisi pysäyttää hänet. Erikoisryhmä menee katolle. Miestä on ammuttu. Luka tulee ulos talosta poliisien saattelemana. Abby ryntää Lukan syliin. Ames makaa katolla ase kädessään ja luoti päässään.

Kuvia
Screencaps

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti