13. kausi: I Don't

Jakso 13.21: I Don't

Ray menee käymään suljetulla polilla hakeakseen Neelalle tekemänsä cd:n. Neela on valmistautumassa polin väen illallista varten kun Gates tulee käymään. Gates haluaisi että he menisivät samaa matkaa. Gates toivoo että he voisivat jutella suhteestaan.

Abby ja Luka saapuvat taksilla illallispaikkaan. Abby ihmettelee miksi he ovat niin aikaisessa. Luka esittelee Abbylle vuokraamaansa tilaa. Hope on auttanut Lukaa järjestämään... häät. Abby lähtee karkuun uutisen kuultuaan. Luka haluaa jutella asiasta. "I love you. You love me. Let's make it forever. Let's get married."

Työkavereiden saapuessa paikalle Luka pyytää Abbyä jäämään edes 10 minuutiksi. Morris kertoo muille uteliaille että tämä on se ilta jolloin Abby ja Luka menevät naimisiin. Abby ja Luka riitelevät. Abby sanoo että tämä saa hänet kyseenalaistamaan koko heidän suhteensa. Luka sanoo että tämä kertoo siitä miten paljon hän rakastaa Abbyä ja miten hyvin tuntee hänet ja miten heidät on tarkoitettu olemaan yhdessä. Luka näyttää Abbylle hankkimansa sormuksen ja häämekon. "Kroatialainen sensaatio vetää kanin hatusta", Abby toteaa. Abbyn mielestä tämä on liian outoa ja kiirehdittyä.

Pratt ja Ray juovat drinkkejä baaritiskin ääressä. Ray katselee kun Neela ja Gates nauravat yhdessä. Pratt huomaa sen ja pyytää Raylle uuden drinkin. Hope panikoi häiden takia, Morris tarjoaa hänelle drinkin. Morris käskee Hopea rauhoittumaan, kaikilla on hauskaa. Morris ja Hope pistävät bändin kanssa esityksen pystyyn ja laulavat.

"Tämä on suloista ja rakastan sitä että teit tämän, mutta... tämän pitäisi olla jotain minkä suunnittelimme yhdessä. Mitä me molemmat halusimme." Luka kysyy mitä muuta Abby haluaa, hän kyllä hankkii sen. Lukan mielestä aina tulee olemaan joku syy olla tekemättä sitä. Luka sanoo että on kulunut seitsemän vuotta. Abby sanoo tietävänsä sen ja lähtee. Abby palaa samantien takaisin. "Tehdään tämä yksi asia. Se on nopeaa ja helppoa ja oikein. Mennään naimisiin tässä ja nyt. Tänään." Abbyn kysyessä Joesta tämä ilmestyy paikalle juhlatamineissa hoitajansa kanssa. "Säästit parhaan loppuun?" Abby kysyy.

Ray ja Neela juttelevat. Ray antaa Neelalle tekemänsä cd:n. Ray kertoo tehneensä yhden lauluista Neelalle, mutta Neelan täytyy arvata minkä niistä. Neela sanoo olevansa pahoillaan siitä että tuli häihin Gatesin kanssa. Neela sanoo ettei tämä ole ollut helppoa hänelle. Hänellä on ollut vaikeaa sen jälkeen kun... hän menetti Michaelin, eikä hän ole vieläkään... Tony oli hänelle helppo vaihtoehto koska hänellä ei ollut menneisyyttä Tonyn kanssa ja se helpotti eteenpäin menemistä. "Meilläkö on menneisyys?" Ray kysyy. Neela sanoo ettei voinut erottaa Raytä Michaelista. Neela ei olisi voinut olla Rayn kanssa tuntematta syyllisyyttä. "Entäpä nyt?" Ray kysyy ja hivelee Neelan kättä. Neela sanoo ettei ole varma. Hope ryntää paikalle kesken herkän hetken. Abby tarvitsee Neelaa ennen seremoniaa.

Abby sanoo tietävänsä että Neelan vuosi on ollut rankka eikä hän koe olleensa tarpeeksi ystävänsä tukena. Neela on aina ollut hyvä ystävä hänelle. Abby pyytää Neelaa kaasokseen. Neela sanoo että se olisi kunnia hänelle. Neela laittaa kroatialaisen hiusjutun Abbyn päähän.

Pratt tulee valmistautumassa olevan Lukan luokse. "There he is, dead man walking! Et kai ala katua?" Luka pyytää Prattia bestmanikseen. Morris tulee sanomaan että on aika. Hope kertoo että on pieni viime hetken muutos. Pappi ei päässyt paikalle mutta korvaaja on kuulemma erittäin kokenut. Alttarilla Luka ja Pratt vaihtavat kummastuneita katseita sillä vihkijä on rabbi. Abby sanoo Hopelle ja Neelalle ettei ole valmis. Morsiustyttö ihmettelee miksi Abby on tuollainen vinkuja. Abby kysyy miksi tyttö on tuollainen itkupilli. Abbyä ei ala kuulua ja Hopen täytyy työntää hänet matkaan alttarille.

Rabbi kutsuu Abbyä Abigailiksi ja Abby korjaa häntä. Rabille on kerrottu ettei hääparilla ole kärsivällisyyttä normaalille seremonialle. Rabbi aloittaa sanoilla "tänään sinusta tulee mies" ja pahoittelee sitten, hänellä on ollut bar mitsva aamulla. Neela lausuu kauniin värssyn punjabiksi. Abbyn kysyessä mistä siinä oli kyse Neela sanoo "rakkaudesta, omistautumisesta jne. Se on siunaus." Abby on yllättynyt kun Luka sanoo että hänellä on vala. "Ole vaimoni. Tarjoan itseni, kaikki vikani ja vahvuuteni. Autamme toisiamme kun olemme avun tarpeessa, ja teemme yhdessä työtä kasvattaaksemme poikamme. Valitsen sinut ihmiseksi jota rakastan ja kunnioitan päivieni loppuun asti." Rabbin kysyessä Abigailin valaa Abby sanoo ettei ole reilua että Luka sai harjoitella. "Ensinnäkin, rakastan sinua. Rakastan. Ja olet auttanut minua selviämään paljosta. Pääsimme tähän yhdessä kauniin poikamme kanssa." Valmistautuessaan Abby on ajatellut runoa, jonka hän haluaa lausua. "I carry your heart in my heart. I'm never without it. Anywhere I go you go... And this is the wonder that's keeping the stars apart. Joten yritetään rakastaa toisiamme." Rabin mielestä kärsimättömiksi ihmisiksi Abby ja Luka ovat oikeita papupatoja. Hääväkeä naurattaa. Abby ja Luka laittavat toisilleen sormukset. Rabbi julistaa heidät mieheksi ja vaimoksi, ja käskee Lukaa rikkomaan lasin ja suutelemaan "tuota tyttöä". Luka tekee työtä käskettyä.

Morris aloittaa illan shown vitsailemalla. Abby ja Luka tanssivat ensimmäisen tanssinsa avioparina. Hope kysyy Neelalta mitä tämän värssy tarkoitti. "Menin torille ostamaan lihaa mutta sainkin kalaa." Hope ei ole paljastuksesta innoissaan.

Gates puhuu ulkona puhelimessa Sarahin kanssa Neelan tullessa paikalle. Gates ei vieläkään ymmärrä miksi Meg teki sen. Välillä hän on vieläkin niin vihainen Megille. Gates ei ymmärrä miten Meg saattoi jättää Sarahin. Neelan mielestä on okei olla vihainen. Neela on vieläkin vihainen Michaelille, eikä tiedä pystyykö koskaan pääsemään siitä yli. Gates silittää Neelan poskea ja Ray näkee sen. Gates sanoo ettei ole ollut hyvä ystävä ja on mokannut asiat. Hän sanoo haluavansa korjata asiat. Ray lähtee pois päätään puistellen. Gates pyytää toista mahdollisuutta. Neela ottaa Gatesin käden pois kasvoiltaan. Hänen mielestään ei ole oikea aika ja paikka tälle.

Pratt pitää maljapuheen. Abby kiittää Hopea järjestelyistä. Dubenko käskee Lukaa olemaan koskaan satuttamatta Abbyä. Dubenko suutelee Neelaa. Neela ihmettelee ovatko kaikki tulleet hulluiksi nähdessään kaksi suutelevaa paria, Samin ja Larryn sekä Morrisin ja Hopen. Kirurgian kandi Mae Lee kertoo ihailevansa Neelaa ja suutelee häntä.

Rayn ryypätessä baaritiskillä Gates tulee hakemaan juotavaa. Ray kutsuu Gatesia assholeksi. Gates huomauttaa Raytä että nyt on menossa juhlat. Gates tilaa Raylle kahvia. Ray sanoo Gatesin kävelleen polille niinkuin tämä omistaisi paikan. Gates sanoo että Rayn pitää tottua häneen koska hän ei ole menossa mihinkään. Ray sanoo että on kaksi asiaa joita hän ei halua Gatesin pilaavan: potilaiden elämiä ja... "Mitä?" Gates kysyy. "Häntä." Neelan tullessa paikalle Gates mesoaa Raylle että Neelan ja Rayn juttu on ohi. Gates on lähdössä pois ja sanoo että ainakin yrittää. "Kuten huolehdit Megistä", Ray sanoo. Gates hyökkää Rayn kimppuun. Morris ja Pratt irrottavat tappelupukarit toisistaan.

Pratt vie Rayn pihalle ja ihmettelee mikä tätä vaivaa. "Yritätkö pilata Abbyn ja Lukan juhlat?" Pratt käskee verihuulista Raytä menemään kotiin, mutta Ray ei halua. Morris läksyttää tahollaan Gatesia. Neela ja Gates riitelevät. Neela kokee tuhlanneensa aikaa Gatesin kanssa. "En rakasta sinua, etkä sinä rakasta minua etkä tule rakastamaan." "Se siitä sitten. Se on ohi?" "Yeah." "Koska Ray ei päässyt yli sinusta?" "Ei. Voit seistä siinä uskotellen että kuuntelet muttet silti usko että tämä olisi sinun syytäsi." Neela kävelee pois ja tilaa baaritiskillä viskiä. Mae Leen nähdessään hän pyytää drinkkinsä tuplana.

Morris ja Hope tanssivat ja päättävät käyttää hääsviittiä hyväkseen ettei se menisi hukkaan. "Otit lopputilin ja menit naimisiin samalla viikolla?" Abby toteaa Lukalle heidän tanssiessaan. Luka sanoo haluavansa viettää enemmän aikaa vaimonsa ja lapsensa kanssa. Abby myöntää ettei olisi pystynyt suunnittelemaan parempia häitä. Häävideolla Morris ja Pratt onnittelevat Lukaa.

Ray ryyppää baarissa. Ulkona hän on vähällä jäädä rekan alle. Neela jättää viestin Rayn puhelinvastaajaan. Hän ehdottaa aamiaista ja sanoo olevansa pahoillaan tämäniltaisesta. Lähtiessään ylittämään katua Ray saa Neelan viestin. Ray pudottaa puhelimen ja kumartuu nostamaan sen. Rekka ajaa Rayn päälle.

Häävideolla Ray sanoo että ilta on mahtava. Ray sanoo odottavansa aikaa jolloin saa olla yhtä onnellinen kuin Abby ja Luka. Koko polin porukka kokoontuu yhteiskuvaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti