13. kausi: The Honeymoon Is Over

Jakso 13.23: The Honeymoon Is Over

Polin vastaanotossa Frank on huolissaan mahdollisista terrori-iskuista ja jakaa turvallisuusmanuaaleja. Polin uusi pomo Kevin Moretti on paikalla.

Toisaalla Luka on lähdössä matkalle ja pakkaa laukkujaan taksiin. Abby sanoo Joe sylissään toivovansa että he kaikki voisivat lähteä. Luka sanoo että näin on ehkä parempi ja toivoo että he voivat mennä häämatkalle myöhemmin. Abby haluaisi tavata Lukan isän, ja Joe ukkinsa. "Vai etkö halua että tapaan perheesi koska olen hirvittävän ruma kroatialaisen mittapuun mukaan?" Luka suutelee Abbyä ja sanoo että hänelle tulee ikävä heitä molempia. Luka lupaa soittaa periltä ja lähtee.

Moretti istuu polin odotustilassa Frankin, Morrisin ja Prattin katsellessa häntä kauempaa. Frankin mielestä poli on lääkäreiden hautuumaa. Ensin pomona oli Romano hänen menetettyään kätensä ja viime vuonna Clemente. Morris kysyy Abbyltä miksi tämä on tullut töihin. "Joko sinä ja Kovac erositte?" Frank utelee. Abby selittää että Lukan isä sairastui ja Luka lähti siksi Kroatiaan.

Sam hoitaa naispuolista diabetespotilasta Morettin katsellessa ja kysellessä polin käytännöistä. Moretti sanoo olevansa tänään vain kärpänen katossa. Abby ja Morris hoitavat nuorta miestä jolla on paha haava käsivarressa. Mies on ollut Irakissa kaverinsa kanssa ja aikonut mennä sodanvastaiseen mielenosoitukseen tyttöjä iskemään. Morris määrää potilaalle morfiinia kipuun ja lähtee pois huoneesta. Käytävällä hän törmää Neelaan ja kertoo tälle tapauksesta mutta Neelaa ei oikein innosta. Raystä puhuttaessa Morris sanoo tämän olevan vapaalla. Mutta Neela on huolissaan sillä Ray ei ole vastannut hänen soittoihinsa. Morris epäilee että Ray leikkii taas rokkistaraa.

Gates hoitaa Samin diabetespotilasta jolla on vatsakipuja Morettin katsellessa. Abby tulee paikalle, hän on Gatesin ohjaaja. Gates kertoo Abbylle tapauksesta ja Abby antaa ohjeet. Moretti esittelee itsensä Abbylle ja sanoo tulevansa Abbyn aviomiehen paikalle. Mutta vain polin pomoksi. Morettin mielestä Abbyn näkökulma on varmaan mielenkiintoinen koska hän on ollut ennen hoitsu. Ja varmaan on haastavaa olla naimisissa erikoislääkärin kanssa? Pratt kutsuu Abbyn apuun uuden potilaan kanssa, jonka kaveri väittää miehen pudonneen katolta satelliittilautasta asentaessaan. Moretti haluaa tietää kuinka korkea talo on, kaksikerroksinen. Abby kertoo Morrisille että heidän aikaisempi potilaansa on lääkeaddikti eikä morfiinia siksi annettu. Morrisin mielestä potilaan vammoja ei voida arvioida ilman lääkitystä.

Neela ompelee potilaan haavaa ja kertoo miehestään joka kuoli Irakissa vuosi sitten. Potilas sanoo olevansa pahoillaan. "Ehkä näemme mielenosoituksessa." "Ehkä", Neela sanoo. Potilas sanoo paikalle tulleelle Morrisille olevansa kovissa kivuissa ja tarvitsevansa jotain. Morris sanoo että he tietävät hänen riippuvuudestaan.

Neela kertoo Gatesille olevansa lähdössä kotiin pitkän yövuoron jälkeen. Kyllähän häntä varoitettiin siitä ettei kannata ryhtyä kirurgiksi... Gatesin mielestä tämä koko heidän eronsa on outo juttu ja sanoo toivovansa että he voivat yhä olla ystäviä. Frank tulee kertomaan että Gatesin potilas lakkasi hengittämästä. Gates sanoo että potilas vain pidättää hengitystään. Frankin mukaan sitä on kestänyt jo kymmenen minuuttia. Gatesin lähdettyä Neela saa puhelun Rayltä.

Katolta pudonnut mies herää ja hänen kaverinsa haluaa puhua hänen kanssaan. Potilas rupeaa huutamaan nähdessän "kaverinsa" ja ihmettelee mitä tämä tekee täällä. Potilas haluaa että poliisit kutsutaan paikalle. "Kaveri" sanoo voivansa selittää. Potilas sanoo ettei tämä ole hänen kaverinsa vaan tällä on asunnossan nainen sidottuna, hän kuuli naisen kirkuvan. Mies pahoinpiteli hänet kun hän yritti pelastaa naisen. Mies alkaa selittää Prattille mistä on kysymys.

Addiktiopotilas kaipaa yhä kipulääkitystä. Moretti tekee pienen testin ja huomaa että potilaan saama hermoestäjä on auttanut. Toisessa huoneessa hän selittää Morrisille potilaan valehtelevan, ei tämä tunne kättään.

Abby ja Sam hoitavat diabetespotilasta Morettin katsellessa. Abby sanoo potilaan tilan olevan arvoitus mutta he kyllä selvittävät sen. Nainen vastaaonotossa kyselee katolta pudonneen poikaystävänsä perään. Abby kysyy naiseltä tämäkö oli sidottuna ja kirkui. Nainen myöntää asian.

Katolta pudonneen kaveri sanoo yrittäneensä vain puolustaa itseään. Hän ei kutsunut poliiseja koska ei saisi hoitaa bisneksiiän asunnossan. Abby ja nainen tulevat paikalle, katolta pudonnut sanoo että tuo oli se kirkuja. Kaveri sanoo että tuo on hänen tyttöystävänsä. He toimittavat nettisivuaan kotoa käsin. Potilas sanoo vain yrittäneensä pelastaa naisen. Mutta kyse oli vain esityksestä. Potilaan mielestä se mitä hän näki oli epäluonnollista.

Addikti rukoilee yhä Morrisilta kipulääkettä. Morris suosittelee että potilas juttelisi psykiatrin kanssa. Potilaan mielestä hänen kipunsa on todellista. Gates pyytää Morrisilta apua potilaansa kanssa. Morrisin ollessa toisessa huoneessa addikti-Kyle nousee sängystään ja ryntää lääkevarastoon Samin blokaten. Kyle nielee pillereitä suoraan purkista Morrisin paukuttaessa lukittua ovea.

Neela kävelee pitkin sairaalan valkoista käytävää. Käytävän päässä olevassa huoneessa hän näkee Rayn. Kun rullatuolissa istuva Ray pyöräytetään kokonaan esille Neela näkee että Rayn molemmat jalat on amputoitu.

Morris paukuttaa yhä lääkevaraston ovea. Gates, Sam ja Morris pääsevät viimein Kylen luokse. Moretti tulee paikalle ja alkaa määrätä hoidosta.

Neela istuu Rayn vuoteen vieressä, Katey on toisella puolella. Ray kertoo että hänen jalkansa yritettiin pelastaa mutta vammat olivat liian vakavia. Ray sanoo että voisi olla huonomminkin, hän voisi olla kuollut. Ray sanoo saavansa tekojalat kunhan tyngät paranevat. Katey lähtee hakemaan kahvia ja sanoo soittavansa Rayn vanhemmille saadakseen tietää heidän saapumisaikansa. Neela kysyy voiko hän tehdä mitään, kyynel vierii pitkin hänen poskeaan. Ray ei halua Neelan tekevän mitään. Neela sanoo olleensa huolissaan Raystä ja käyneensä jopa hänen asunnossaan. Ray sanoo asunnon olevan vuokrattavana jos Neelaa kiinnostaa. Neela kertoo yrittäneensä soittaa Raylle tämän lähdettyä häistä. Ray paljastaa tarkistaneensa juuri viestiä onnettomuuden sattuessa.

Gates ja Morris hoitavat Kyleä. Moretti tulee paikalle ja ihmettelee miksi Kyle on intuboitu vaikka hän kielsi sen. Gates saa puhelun Sarahilta. Moretti läksyttää Morrisia.

Rayn äiti on ollut Chicagossa muutaman päivän ja aikoo viedä hänet takaisin kotiin Baton Rougeen. Neela sanoo että ehkä hän voi tulla käymään. "Älä sano että aiot tehdä jotain mitä tiedän ettet tee", Ray pyytää. Ray sanoo että sellainen heidän suhteensa on: Neela antaa hänelle toivoa ja hän on kuin idiootti joka uskoo. "Olen odottanut sinua. Luotin sinuun. Ja jopa rakastuin sinuun. Ja miksi? Jotta sinä voisit juosta Gatesin luokse?" Neela sanoo yrittäneensä kertoa että hänen ja Gatesin juttu on ohi. Rayn mielestä sillä ei ole enää nyt väliä.

Abby ja Pratt katsovat tietokoneelta aikaisempien potilaiden seksivideota. Morris tulee innoissaan paikalle ja alkaa katsoa videota Prattin ja Abbyn lähdettyä. Moretti tulee paikalle ja Morris sulkee koneen väittäen etsineensä jotain lääketietoa.

Sarahin isovanhemmat ovat tulleet hakemaan hänet kesäksi luokseen. Sarah ei halua lähteä. Ukki näyttää Gatesille oikeudenmääräyksen jonka mukaan isovanhemmat ovat nyt Sarahin huoltajia. Gates soittaa poliisille.

Diabetespotilaan tila on huonontunut, Abby, Pratt ja Sam hoitavat häntä. Moretti antaa potilaalle lääkettä ja tila paranee. Moretti ei suostu kertomaan mitä lääkettä antoi vaan haluaa muiden päättelevän itse.

Poliisi kertoo Gatesille että isovanhemmilla on Sarahin laillinen huoltajuus. Gates sanoo kasvattaneensa tytön pienestä asti ja että tämä on kuin hänen oma lapsensa. Poliisi sanoo ettei Sarah kuitenkaan ole hänen lapsensa ja Gates ei ole lähiomainen. Gates sanoo ettei Sarah tahdo lähteä. Poliisin mukaan Sarahilla ei ole vaihtoehtoa. Poliisit rauhoittelevat Gatesia ja kehottavat tätä hankkimaan asianajajan. Gates haluaa sanoa hyvästit. Sarah halaa Gatesia. Gates sanoo että kaikki järjestyy kyllä. Gates lupaa tulla vierailulle ja vakuuttaa ettei tämä ole pysyvää. Gates sanoo rakastavansa Sarahia enemmän kuin mitään muuta koko maailmassa.

Moretti kysyy Prattilta joka tämä tajusi mistä lääkkeestä oli kysymys. Pratt kertoo kyselevälle Morettille että Gatesin piti lähteä. Morettin mielestä Gates oli syypää potilaan huonoon tilaan. Prattin mielestä on turha syytellä ketään. Morettin mielestä on hyvä että Pratt puolustaa apulaislääkäreitään ja osoittaa johtamistaitoa, mitä hän ei odottanut Prattilla olevan. Morettin mielestä potilas ei saanut hyvää hoitoa. Pratt kysyy Morettilta mikä tämän ongelma on. Pratt ei välitä siitä miten kauan Moretti on ollut lääkäri, sillä tämä ei ole työskennellyt heidän kanssaan. Moretti ei jaksa riidellä sillä ei ole omien sanojensa mukaan ottanut päivittäistä testosteroni-annostaan. Pratt sanoo että he tekevät parhaansa niillä resursseilla mitä heillä on. Morettin mielestä resurssit eivät ole rajatut vaan polilla työskentelevien ihmisten mielet. Pratt sanoo lääkkeen nimen jota Moretti antoi potilaalle.

Katey esittelee Rayn äidin Neelalle. Äiti sanoo kuulleensa Neelasta paljon. Ray sanoi Neelan olleen paras kämppis ikinä. Neela sanoo sen johtuneen siitä että hän pesi aina kaiken Rayn pyykin. Neela suutelee Rayn poskea ja sanoo että tämä selviää tästä. Rayn äiti kiittää ja halaa Kateyä. "Sinä teit tämän, senkin itsekäs ämmä. Sinä teit tämän, joten elä sen kanssa", Katey sanoo Neelalle.

Kylen tila on parantunut. Kyle näki Irakissa kuinka vankeja kidutettiin, mutta tutkijat eivät uskoneet häntä. Morris sanoo että Kyle saa nyt apua.

Sarah on matkalla isovanhempiensa kanssa, Ray äitinsä kanssa. Neela on taksissa matkalla jonnekin. Gates katselee tyhjää asuntoaan ja soittaa Neelalle. Neelan matka pysähtyy mielenosoittajien aiheuttaman ruuhkan takia ja Neela liittyy heidän seuraansa.

Moretti pitää puhetta henkilökunnan kokouksessa ja mollaa polilaisten toimintatapoja. Muiden lähdettyä Abby sanoo Morettille ettei näin motivoida ihmisiä. Moretti sanoo että menee aikaa siihen että hänen johtamistyyliinsä totutaan. "Ja sinun erityisesti pitää tottua siihen että teet töitä pomon kanssa jonka kanssa et makaa."

Gates on tullut paikalle mielenosoitukseen ja näkee Neelan. Mielenosoittajien keskuudessä syntyy hälinää. Gates on juuri pääsemässä Neelan luokse kun joku heittää savupommin mielenosoittajien joukkoon. Syntyy täysi paniikki ja Neela jää ihmisten jalkoihin. Ihmiset juoksevat hänen päältään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti