12. kausi: 21 Guns

12.22: 21 Guns

Kuvagalleria jaksosta

Video: Jakson loppu

Pratt menee polin vastaanoton luokse valmiina lähtemään Gallantin hautajaisiin. Muut kyselevät eivätkö he voi lähettää mitään, kukkia tai jotain. Pratt selittää että muistotilaisuus on ensi viikolla, tänään hautajaiset perheen kesken. Haleh esittelee Kerrylle Maryn, ensihoitaja-harjoittelijan, joka tekee tänään töitä polilla. Haleh esittelee Marylle polia ja esittelee hänet Samille. Mary ei vaikuta innostuneelta työstään. Sairalaan ulkopuolella Ray kysyy Prattilta Neelan voinnista. Auto saapuu hakemaan Prattia hautajaisiin, mutta Neela ei ole mukana.

Abby herää Lukan kootessa pinnasänkyä ja mutistessa kroatiaksi. Luka on kärsinyt unettomuudesta ajatellessaan Gallantia ja Clementeä. Luka juttelee Abbyn vatsalle. Abby kertoo Lukalle kuinka paljon hän rakastaa... kaikkea tätä. Luka ehdottaa että he menisivät naimisiin, Abby on hiljaa.

Kerry tapaa Anspaugh'n tämän toimistossa, puheenaiheena on tapaus Clemente. Clementen potilas on nostanut oikeusjutun. Kerry haluaisi jutella Anspaugh'n kanssa yksityisesti, mutta se ei ole mahdollista. Sairaalan johtokunta ei ole tyytyväinen ylilääkäri Kerryn toimiin. Kerry sanoo palkanneensa parhaan erikoislääkärin jonka löysi. "Vaikka tiesit hänen ongelmistaan?" Anspaugh ihmettelee. Anspaugh kertoo että johtokunta epäilee onko Kovac kykeneväinen johtamaan polia. "Et ole tosissasi", Kerry sanoo. "Oletko tyytyväinen hänen työhönsä?" Anspaugh kysyy. "Hän tekee parhaansa", Kerry sanoo.

Luka on pikkuisen äkäinen Abbylle, koska ei saanut kosintaansa toivomaansa vastausta. Abby sanoo ettei se kosinta ollut paras jonka hän on kuullut. "Kuinka monta olet kuullut?" Luka kysyy. Abby kääntyy lähteäkseen pois mutta Luka pysäyttää hänet. Abby sanoo ettei halua mennä naimisiin pelkän naimisiinmenon tähden. Abbyn mielestä yksi suunnaton elämänmuutos kerrallaan on tarpeeksi. Kerry kertoo Lukalle että tämä tulee kärsimään tapaus Clementen vuoksi. Luka ihmettelee miksi, sillä Kerryhän Clementen palkkasi eikä hän edes ollut polin johtaja silloin.

Pratt menee Neelan luokse suostuttelemaan tätä lähtemään hautajaisiin. Neela ei halua hyvästellä, sillä hänen mielestään hyvästeleminen tarkoittaa unohtamista. Neela sanoo ettei muista hänen käsiään, hänen ääntään. Neela kertoo kyselevänsä itseltään koko ajan miksi Michael meni takaisin. "Hän teki mitä halusi tehdä, mitä hänen tarvitsi tehdä", Pratt sanoo. "Hän oli 29-vuotias. Pommi räjäytti hänet." "Se on tragedia. Michael halusi olla osa jotain itseään suurempaa. Kaksi kuukautta sitten olisin nauranut sille, mutta nyt... Hän pisti itsensä likoon, ja joskus se merkitsee riskien ottamista. Kukaan ei halua unohtaa Michaelia. Me kaikki haluamme muistaa hänet. Juuri siitä tänään on kysymys."

Morris kuvaa omaa jäähyväisvideotaan, on hänen viimeinen työpäivänsä Countyssä. Jerry esittelee Morrisille pikkupotilaan, "mansikkapojan". Abby saa potilaakseen vanhan miehen jonka mukana on pari hihhuli-mummelia. Sam juttelee Maryn kanssa, joka on ottanut potilaalta verenpaineen pikkuisen väärin. Abbyn potilaalta katoaa pulssi.

Polille tuodaan pari tappelussa ollutta vankia, toinen heistä on Steve. Mary elvyttää Abbyn vanhusta mutta Luka käskee hänet pois ja näyttää oikean tavan. Neela ja Pratt ovat matkalla hautajaisiin.

Vanhuksen sydän lyö taas. Toinen hihhuli-mummeleista sanoo Abbylle tuntevansa täällä jotain pahaa. "Onko vauva kunnossa?" mummeli kysyy. Sam ja Luka juttelevat Marystä. Sam kysyy Rayltä onko Steve täällä ja Ray selittää hänelle tilanteen. Ray, Sam ja Mary hoitavat toista vankia. Sam selittää Marylle antavansa vangille pistoksen joka tekee tämän tajuttomaksi intubointia varten. Vangin vointi on kuitenkin niin hyvä ettei sitä tarvita.

Gallantin hautajaisissa ammutaan kunnialaukaukset. USA:n lippu taitellaan arkun päältä ja annetaan Neelalle. Neela muistelee menneitä. Neela ei pysty ottamaan vastaan Michaelin mitaleita, joten Gallantin äiti ottaa ne.

Samin hoitaessa Steveä Mary kolkkaa poliisin viereisessä huoneessa ja vapauttaa toisen vangin. Mary tulee huoneeseen ja uhkaa toista poliisia ja Samia aseella.

Ray kertoo Lukalle että Steve on taas polilla. Vangit aikovat pakottaa Samin saattamaan heidät ulos sairaalasta. Sam ja Steve riitelevät. Luka tulee koputtelemaan huoneen ovelle ja vaatii ovea auki. Sisään päästyään häntä uhkataan aseella. Luka käy Steven kimppuun ja Mary iskee häntä lääkeruiskulla. Steve pahoinpitelee Lukaa.

Maryn antama aine on halvaannuttanut Lukan eikä hän hengitä. Vangit haluavat lähteä, mutta Sam rukoilee heitä antamaan hänen intuboida Luka, tai muuten tämä kuolee. Sam lupaa saattaa vangit ulos sairaalasta, jos he vain antavat hänen hoitaa Lukaa. Mary paljastuu toisen vangin tyttöystäväksi. Abby on hilkulla mennä huoneeseen, muttei menekään.

Hautajaisissa Gallantin isä puhuu upseerin ja Prattin kanssa. "Istuva Härkä sanoi sotilailleen: Tänään on hyvä päivä kuolla. Niin sotilaan täytyy ajatella, ja sellaisen pojan kasvatin." Neela antaa Gallantin mitalit tämän isälle. "Michael olisi halunnut että sinä pidät nämä", isukki sanoo. "Minulle ne merkitsevät vain sitä että hän on kuollut", Neela sanoo. "Tämä on vaikeaa aikaa meille kaikille." "Kuinka kehtaatte. Kuinka kehtaatte seisoa siinä ja sanoa noin. 'Hyvä päivä kuolla'?" "Selitin sotasankarin mielentilaa." "Olisitte voineet pitää hänet täällä. Olisitte voineet pelastaa hänet. Mutta sen sijaan saitte hänet haluamaan takaisin. Ja miksi? Koska se oli jaloa? Miksi teitte niin? Hänellä olisi ollut paljon parempi syy jäädä. Koska me rakastimme häntä. Koska me rakastimme häntä." Pratt saa Neelan lähtemään kanssaan kävelylle.

Sam yrittää epätoivoisesti intuboida Lukaa. Vangit haluavat lähteä, mutta Sam haluaa yrittää vielä kerran. Steven avustuksella Sam onnistuu viimein intuboinnissa. Luka tulee tajuihinsa.

Sam kärrää Steveä ulos polilta, toinen vanki on pukeutunut poliisiksi. Luka jätetään pimeään huoneeseen sänkyyn sidottuna putki suussaan. Morris pysäyttää kolmikon matkanteon kyselemällä tyhmiä, mutta antaa sitten heidän jatkaa matkaa. Vastaanoton ohi mentäessä Sam kutsuu Abbyä nimellä Abigail. Abby sanoo kahdelle seurassaan olevalle poliisille että jokin on vialla. Poliisit käskevät kolmikkoa takaisin. Vangit kääntyvät ympäri ja alkavat ammuskella silmittömästi, Steve ottaa Samin suojakseen. Jerry suojelee mansikkapoikaa, Abby kaatuu pahasti. Poliisit vastaavat tulitukseen. Steven vankikaveri ampuu hissistä tulevan poliisin. Vangit lähtevät ulos, Mary ajaa paikalle pakettiauton. He käskevät Samia sisään autoon. Sam pyytää Steveä vain lähtemään ilman häntä ja ajattelemaan Alexia. Steve sanoo jo tehneensä niin ja avaa auton oven paljastaen sisällä olevan sidotun Alexin. Sam ryntää sisään autoon. Poliisit ampuvat auton perään.

Abby nousee ylös lattialta. Haleh kysyy onko hän kunnossa, Abby uskoo olevansa. Ray hoitaa hissiin ammuttua poliisia. Abby ja Morris hoitavat rintaan ammuttua Jerryä. Jerry pyytää kertomaan Frankille ettei hän voi tuurata tätä perjantaina. Vangit matkaavat pakettiautolla Sam ja Alex mukanaan. "Tapoit varmaankin jonkun siellä. Yhden ystävistäni. Luulin että sanoit muuttuvasi", Sam sanoo Stevelle. Steve sanoo että kaikki meni vikaan kun hän menetti Samin, ja hän haluaa vain perheensä takaisin. Jerryä hoidetaan. Rayn hoitama poliisi on viety leikkaukseen. Poliisin sydän pysähtyi kahdesti eikä Ray ole optimistinen. Haleh kysyy Abbyltä onko tämä kunnossa. Abby sanoo että häntä pyörryttää, hän löi päänsä.

Luka taistelee sängyssään ja yrittää kaataa lähellä olevan hyllyn, turhaan. Hautausmaalla Prattin kännykkä soi. Gallantin haudan äärellä istuva Neela sanoo ettei tule koskaan pääsemään tästä yli. Pratt sanoo että tämä tekee Neelan vahvemmaksi. "Jatkat elämääsi, koska et voi tehdä muutakaan. Sitä hän olisi halunnut." Prattin kännykkä soi taas. "Sairaalassa on jotakin tekeillä."

Polilla Jerryä hoidetaan. Kerry tulee paikalle ja ihmettelee mitä helvettiä oikein tapahtui, ja järkyttyy nähdessään Jerryn hoidettavana. Abby menee viereiseen huoneeseen etsimään hoidossa tarvittavaa välinettä, Luka näkee hänet ikkunasta. Abby kurottaa jalkoväliinsä ja huojahtaa. Abbyn kädessä on verta, Luka näkee verisen käden ikkunalasia vasten. Lukan katsellessa avuttomana ja yrittäessä epätoivoisesti päästä irti sängystä Abby kaatuu lattialle tajuttomana.

Musiikki jakson lopussa: Open Your Eyes/Snow Patrol albumilta Eyes Open

***

Abby: Is it just me or are pandas kind of creepy?

Abby: Cold shoulder, huh?
Luka: Not exactly the answer I was hoping to hear.
Abby: Well, not exactly the best proposal I have ever heard.
Luka: How many have you heard?

Pratt (Neelalle): I'm not used to getting stood up.

Timmy (Morrisille): You must be the funny guy.

Morris: I call no more kids. I'm sick of getting bit, kicked and pissed on.
Abby: I guess that means you stopped dating too, huh?

Abby: Take it easy, Timmy.
Timmy: Easy? I'm a freaking strawberry.

Sam: Are there any patients you are actually willing to examine?
Morris: Yeah, hot chicks.

Luka: Who is she?
Mary: (töykeästi) Who are you?

Mary (Samille): Pull the blinds, BITCH!

Sam: This is it, Steve. You crossed this line, there's no stepping back from it.
Steve: They got me, Sam. On all kinds of stuff.
Sam: You are such an idiot.
Steve: I wouldn't get out any time soon.
Sam: Then that is what you deserve!

Neela: How dare you. How dare you stand there and say that. "A good day to die"?
Gallantin isä: I was explaining the mindset of a war.
Neela: You could have kept him here. You could have saved him. But instead you made him want to go back. For what? Because there was something noble in it? Why did you do that? When it would have been just as easy to convince him to stay for a much better reason: Because we loved him. Because we loved him.

Morris (Stevelle): Watch your back!

Abby: Something's wrong.

Sam: Steve, just go. Stop. Just go. Think about Alex.
Steve: I already did.
Sam: Alex!

Jerry: I'm a big target. Tell Frank I can't cover for him on Friday.

Kerry: What the hell happened? Oh my God, Jerry!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti