12. kausi: The Gallant Hero & the Tragic Victor

12.21: The Gallant Hero & the Tragic Victor

Irakissa Gallantin autosaattue joutuu väijytykseen. Seuraa molemminpuolista ammuskelua. Yksi sotilaista loukkaantuu, Gallant auttaa häntä. Helikopteri olisi tulossa, mutta potilas ehtisi vuotaa kuiviin ennen sen tuloa, joten sotilaat lähtevät kuljettamaan häntä autolla. Autossa Gallant elvyttää miestä. Mies kuolee. Eräs sotilaista kysyy Gallantilta onko tällä tyttöä kotoa. Juuri Gallantin sanoessa "Vaimoni Neela" heidän autonsa räjähtää liekkimereksi.

Chicagossa Clemente katsoo televisiota ja kuulee ulkoa hälytysääniä. Clemente ottaa esille pesäpallomailan. Clemente laittaa asuntonsa oven lukot kiinni ja kurkistaa ovensilmästä.

Morris herää Albrightin vierestä ja on innoissaan. Hän ottaa kännykällään kuvan itsestään ja Albrightista.

Polille tuodaan pahoinopidelty mies Abbyn ja Lukan hoidettavaksi. Morris kertoo saavutuksestaan Raylle joka ei usko häntä. Morris näyttää hänelle ottamansa kuvan itsestään ja Albrightista, mutta kuva on epäselvä. Pahoinpidellyllä miehellä riittää lääkäreitä: Abbyn ja Lukan lisäksi paikalla ovat myös Neela, Morris ja Albright. Albright läksyttää Morrisia, mutta hänen lähdettyään Morris sanoo muille että Albright saisi kyllä rangaistuksensa illalla.

Luka ja Sam kysyvät Prattilta millaista Afrikassa oli. Hikistä, Pratt sanoo ja kertoo pelastaneensa paljon ihmisiä. Polille tuodaan kaksi pahoinpideltyä poikaa. Pahemmin loukkaantunutta hoitavat Luka, Sam ja Clemente, joka toteaa että varmaan sama tyyppi pahoinpiteli sekä isän että lapset. Clemente vaikuttaa väsyneeltä ja sekavalta. Luka kysyy mikä Clementeä vaivaa. Trauman jälkeen Luka kysyy Clementeltä mitä huumetta tämä on ottanut. Clemente kysyy haluaako Luka huumetestin, hän olisi valmis pissaamaan kuppiin siinä ja nyt. Luka käskee Clementeä pitämään tauon. Kesken keskustelun Frank tulee paikalle kahden sotilasupseerin kanssa, jotka etsivät tohtori Rasgotraa.

Clemente, Ray ja Abby ovat nyt isän kimpussa. Luka tulee paikalle kysymään missä Neela on. Abby kertoo että tämä kutsuttiin kirurgian osastolle. Luka kertoo heille että pari sotilasta on tullut tapaamaan Neelaa, ja kaikkihan tietävät mitä se tarkoittaa. "Hänet täytyy löytää", Ray sanoo. Luka kertoo yrittävänsä kutsua tätä hakulaitteella. Clementen nenästä alkaa valua verta kesken trauman.

Neelan tullessa ulos hissistä hänen hakulaitteensa piippaa. Neela pyytää hoitsua antamaan CT-kuvat Dubenkolle, mutta saa tietää että Dubenko haluaa ehdottomasti puhua hänen kanssaan. Clementen ja Abbyn tekemä toimenpide isukille onnistuu. Ray sanoo menevänsä etsimään Neelan. Dubenko kertoo Neelalle että tämä pääsee kirurgian erikoistumisohjelmaan. Neela on innoissaan, kun hänen hakulaitteensa piippaa taas. Albright sanoo odottavansa innolla sitä että saa olla Neelaa ohjaava lääkäri.

Neela tulee iloisena alas polille ja saa kuulla Samilta että Luka etsii häntä. Neela kertoo saaneensa kirurgian paikan ja Sam onnittelee häntä. Chuny sanoo että Neelan pitäisi etsiä Luka. Neela kertoo myös paikalle tulevalle Raylle hyvät uutiset. "Tosi upeaa", Ray sanoo laimeasti. "Yritä hillitä innostuksesi", Neela sanoo. "Minun täytyy kertoa sinulle jotain", Ray jatkaa. "Tiedän, Luka on kutsunut minua." Kyse on tärkeästä asiasta, Ray paljastaa. Neelan mielestä hänen uutisensakin ovat tärkeitä, mutta kukaan ei tunnu välittävän. Neelan saapuessa vastaanottoon Abby kertoo hänelle että kaksi miestä, armeijasta, on tullut tapaamaan häntä. Neela kääntyy ympäri ja näkee upseerit. Hän menee heidän luokseen. Upseerit esittelevät itsensä ja kysyvät voisivatko he mennä jonnekin muualle puhumaan. Neela vaatii saada tietää miksi miehet ovat paikalla. Kyynel valuu pitkin Neelan poskea. Upseeri kertoo hänelle kapteeni Michael Gallantin kuolleen taistelussa. Neelan mielestä kyseessä on virhe, sillä Michael on lääkäri eikä mikään oikea sotilas. Upseeri kertoo että Gallantin autoon osunut tienvarren pommi surmasi hänet. Neela sanoo että hänellä on töitä tehtävänä. Hän nappaa pari potilaskertomusta mukaansa, kaikki tuijottavat hänen peräänsä.

Upseeri juttelee vastaanotossa Abbyn kanssa, joka kysyy onko Michaelin vanhemmille ilmoitettu. Upseeri kertoo että menee 7-10 päivää että vainaja saadaan kotiin. Clemente alkaa puhua sekavia upseerille. Hänen nenästään vuotaa taas verta. Abby kehoittaa Clementeä menemään lepäämään, mutta tämä vakuuttaa olevansa kunnossa.

Abby menee järkyttyneen näköisen Prattin luokse. Pratt sanoo tulleensa tänään töihin iloisena siitä että on taas Chicagossa. Tätä hän ei odottanut. Poliisi kertoo Prattille että 10-vuotias poika ei sano mitään tapahtuneesta. Pojan äiti on huumevieroituksessa. Poliisi pyytää Prattia puhumaan pojan kanssa. Pratt esittelee pojalle tämän röntgenkuvaa. Tuoreen solisluun murtuman lisäksi siinä näkyy vanhoja murtumia kylkiluissa. Poika kertoo isänsä olevan pahoinpitelyn takana. Hän oli itse iskenyt isäänsä pesäpallomailalla että tämä lopettaisi hänen veljensä satuttamisen.

Ray tulee Neelan luokse, joka on sairaalan katolla. "Juttelin hänen kanssaan neljä päivää sitten. Hän valitti ruuasta ja minä Abbyn asunnon kylmyydestä. En edes muista mistä muusta juttelimme." "Olen niin pahoillani. Me kaikki olemme", Ray sanoo. "Tilasin varmaan kahvia tai katselin pokeria telkusta kun pommi räjäytti hänet. Noin vain hän on poissa." Ray sanoo että Neelan pitää mennä kotiin. Neela sanoo ettei hänellä ole kotia, eikä aviomiestä, vaan vain tämä typerä sairaala.

Luka tulee lääkevarastossa piileskelevän Abbyn luokse. "En voi uskoa että Michael on kuollut", Abby sanoo. Luka kysyy haluaako Abby lähteä kotiin. Luka sanoo että Clementen ongelmista tiedettiin kun tämä palkattiin ja nyt siitä maksetaan. Abby sanoo että tämä on Lukan poli. He juttelevat siitä että lähtisivät pois, lomalle. Neela tulee paikalle. Abby ja Luka yrittävät saada häntä lähtemään kotiin. Luka kertoo että armeijan miehet jättivät Neelalle paketin vastaanottoon. Viimein Neela sanoo lähtevänsä kotiin, jos se kerran tekee muut onnellisiksi.

Sam tulee kertomaan Abbylle että pahoinpidellyn isän tilanne on huonontunut. Clemente sekoilee taas isän hoidossa. Miehen pulssi katoaa ja Clemente elvyttää häntä. Abby haluaa julistaa miehen kuolleeksi mutta Clemente jatkaa.

Luka yrittää puhua itsekseen juttelevan Clementen kanssa, joka lähtee ulos sairaalasta kahville. Pratt kertoo Lukalle mielipiteensä hoidettavana olevien poikien tilanteesta ja sodasta.

Kahvia hakenut Clemente puhuu itsekseen kadulla. Koditon mies sanoo tuntevansa hänet, ja kutsuu Clementeä tappajaksi. Clementen paidalla on verta. Clemente sanoo pelastavansa paskiaisia kuten tämä koditon mies. Clemente melkein jää taksin alle. Hän potkii autoa ja riitelee kuskin kanssa. Hän alkaa hyppiä auton konepellillä, ja riisuu paitansa pois päältään. Kuski kutsuu häntä psykoksi. Clemente sanoo tietävänsä psykoosit sillä hän on lääkäri, ja iskee auton tuulilasin rikki. Clemente pissaa tuulilasin ja miehen päälle.

Abby jättää Neelalle viestin puhelinvastaajaansa. Ray sanoo yrittäneensä puhua Neelan kanssa, ja että tämä varmaan haluaa olla yksin. Clemente tuodaan polille paareilla ja käsiraudoissa. Abby ja Sam hoitavat häntä. Clemente alkaa riehua ja sanoo Abbylle ettei hän ole hullu. Clemente toistelee olevansa lääkäri, kun rauhoittava alkaa vaikuttaa.

Pratt tulee hakattujen veljesten luokse. Toinen heistä on koomassa. Pratt selittää toiselle että tämä joutuu sijaisperheeseen. Pratt kertoo pojalle että tämän isä kuoli. Poika sanoo ettei tarkoittanut tappaa isäänsä, ja sanoo joutuvansa helvettiin. Pratt selittää että Jumala tekee poikkeuksia, kun on yrittänyt pelastaa jonkun muun.

Abby sanoo Lukalle menevänsä kotiin katsomaan Neelan vointia. Psykiatri on kutsuttu Clementen vuoksi. Ray kertoo Lukalle että Clementen huumetesti oli negatiivinen. Luka kysyy Prattilta onko kaikki kunnossa. "Joskus on vaikeaa tulla takaisin", Luka sanoo. Pratt kiittää Lukaa siitä että tämä lähetti hänet Afrikkaan.

Abby tulee kotiin, hän on tuonut Neelalle ruokaa. Abby kysyy onko Neela soittanut Michaelin vanhemmille ja ehdottaa että jäisi tänne täksi yöksi. Neela sanoo haluavansa olla yksin. Abby sanoo että tauko Lukan kuorsauksesta tekisi hyvää. Neela kertoo että Michael kuorsasi humalassa. Tullessaan kotiin Neelan piti etsiä Michaelin kuva sillä hän ei muistanut miltä tämä näyttää. Neela vakuuttaa pärjäävänsä. Abby ja Neela halaavat, Abby sanoo olevansa pahoillaan.

Psykiatri on ollut Clementen luona. Tämän mielestä Clemente voi paremmin parin päivän päästä. Mitään vakavaa psykiatrista sairautta ei ole, vain unenvajetta. Ja äskettäin Clemente joutui väkivaltaisen rikoksen uhriksi. Luka menee Clementen luokse. "Mikä päivä", tämä toteaa. Luka kärrää Clementen pyörätuolissa ylös osastolle.

Neela katsoo Gallantin hänelle tekemän nauhan. "Toivottavasti et koskaan näe tätä. Mutta jos näet... jokin meni vikaan. Ehkä ei vikaan, mutta ei suunnitelmien mukaan. Rakastan sinua Neela. Naimisiinmeno kanssasi oli elämäni onnellisin päivä. Tiedän ettet halunnut minun palaavan Irakiin, mutta tein mitä minun piti. Olet kaunein ja ystävällisin ihminen jonka tiedän. Haluan sinun olevan onnellinen, ja tietävän että olen aina kanssasi. Haluan että löydät jonkun, menet naimisiin ja saat lapsia. Ei se mies tietenkään ole niin hyvä kuin minä, mutta sen kanssa sinun täytyy elää. Rakastan sinua, Neela. Ikuisesti." Neela itkee.

Kuvia jaksosta

***

Neela: Ray, I got it.
Ray: What?
Neela: Surgical residency.
Ray: That's good for you, that's really great.
Neela: Well try to contain your enthusiasm.
Ray: Listen, I need to tell you something.
Neela: Yeah, Luka's paging me.
Ray: I know, and because it's important...
Neela: So is my news, but nobody seems to care.
Ray: Neela, listen, I...
Neela: It's not like I'm leaving the hospital or anything. I'm going into surgery. Abby, have you seen Luka?
Abby: There are two men here to see you. From the army.
Neela: The army?
Ray: Neela, I've been trying to find you.
Upseeri: Doctor Rasgotra?
Neela: Yes?
Upseeri: I'm captain Evans. This is father Marris. Is there some place more private we can talk?
Neela: Can you tell me why you are here please?
Upseeri: I really think...
Neela: Tell me!
Upseeri: M'am. The secretary of the army would like to express his deepest regret...
Neela: Wait. There must be some mistake.
Upseeri: Your husband, captain Michael Gallant was killed in action in Iraq on April 29th.
Neela: No. I'm sorry, you got it mixed up. Michael is a doctor, he's not a soldier-soldier.
Upseeri: He was killed when his truck was hit by a roadside bomb. Again, the secretary extends deepest sympathies...
Neela: I'm sorry, I'm working. I can't do this right now.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti