14. kausi: The War Comes Home

Jakso 14.01: The War Comes Home

Moretti juo kahvia katsellen polin odotusaulaa ja ambulanssisisäänkäyntiä. Morris, Abby ja Pratt juttelevat Morettista ja pahoittelevat sitä ettei Luka ole enää pomo. He suunnittelevat Anspaugh'lle puhumista. Morrisin mielestä Anspaugh ei välittäisi siitä etteivät he pidä uudesta pomosta. He päättävät mennä syömään ja suunnittelemaan vallankumousta.

Polilla uusi amanuenssi Paul Grady esittelee itsensä Samille ja Morettille. Sam ottaa vastaan ilmoituksen monen onnettomuusuhrin tulemisesta polille. Moretti sanoo että he voivat ottaa kaksi potilasta. Sam ilmoitti jo että he voivat ottaa neljä vakavasti loukkaantunutta ja kymmenen lievää tapausta, se on tavallinen toimintatapa. Grady yrittää laittaa itselleen hanskoja käteen ja sanoo valinneensa hyvän päivän aloittaa.

Gates on ambulanssissa onnettomuusuhrin, pojan kanssa jolla on puunpala iskeytyneenä rinnan läpi. Ensihoitaja sanoo että onnettomuuspaikalla on vielä paljon uhreja. Gates ei tiedä onko Neela jo viety. Ensihoitaja kysyy Countystä Neelasta.

Abby, Morris ja Pratt ovat baarissa drinkeillä. Morrisin mielestä he tarvitsevat uuden lähestymistavan, salaisen merkin toisilleen kun he eivät ole samaa mieltä Morettin kanssa. Abbyn mielestä se on hyvä idea. He näkevät ambulanssin menevän ohi ja Pratt toteaa ettei tuo tiedä hyvää. "Meidän pitää lähteä täältä ennen kuin Moretti..." Abby aloittaa kun hänen hakulaitteensa soi. Morrisin ja Prattin hakulaitteet seuraavat perässä.

Polille tuodaan onnettomuusuhreja joita Moretti ottaa vastaan. Morris, Abby ja Pratt saapuvat paikalle auttamaan. Pratt ihmettelee miksi Gates tulee yhden ambulanssin mukana. Gates sanoo olleensa paikalla kun onnettomuus tapahtui. Gates kyselee Neelasta, mitä Abby, Morris ja Pratt ihmettelevät.

Pratt, Morris ja Moretti hoitavat onnettomuusuhria. Morris näyttää Prattille heidän uuden salaisen merkkinsä Morettin puhuessa. Moretti menee toisen potilaan luokse jota hoitavat Abby ja Gates. Abby kyselee juuri puhelimitse Neelasta. Moretti katkaisee puhelun, sillä hänen mielestään heidän potilaansa tarvitsee kaiken huomion. Moretti menee kolmannen potilaan luokse jota hoitavat Grady ja Sam. Frank soittelee puhelimella saadakseen tietoa Neelasta Abbyn tullessa paikalle. Moretti käskee heitä keskittymään paikalla oleviin potilaisiin. Moretti huokailee syvään metelin keskellä ja läikyttää kahvinsa.

Gatesin ja Abbyn hoitaman puuta läpi rinnan-pojan äiti on saapunut paikalle. Pojan veli on Irakissa ja hänestä äiti on yleensä huolissaan. Moretti ei halua Gatesin tekevän toimenpidettä vaan määrää sen Abbylle. Morrisin ja Prattin potilaan, nuoren naisen ukki on saapunut paikalle. Moretti tekee naiselle toimenpiteen Morrisin ja Prattin katsellessa. Moretti haistaa alkoholin ja käskee Morrisin ja Prattin kotiin, he protestoivat. Abby tulee kertomaan että ambulanssi on tuomassa paikalle nuorta naista jonka he ovat valmiita julistamaan kuolleeksi.

Morettin ja Abbyn mennessä vastaanottamaan potilasta Moretti kertoo käskeneensä Prattin ja Morrisin kotiin. Potilasta elvytetään, hän ei olekaan Neela. Neela on seuraavassa ambulanssissa. Abby kysyy Neelalta kuinka tämä voi. Neela sanoo voineensa paremminkin. Abby ja Moretti vievät Neelan polille ja riitelevät hoidosta.

Dubenko ja Crenshaw ovat kirurgian osastolla valmistelemassa osastoa onnettomuuden uhreja varten. Hoitsu kertoo Dubenkolle että polilla on vakavasti loukkaantunut potilas joka on Neela.

Gates hoitaa potilastaan ja ottaa tämän toivomuksesta valokuvan rinnasta tököttävästä kappaleesta. Gates näkee kuinka Neela kärrätään hoidettavaksi. Gates menee Neelan luokse jota Moretti ja Abby hoitavat. Gates sanoo etsineensä Maydaytä. "I guess you found me." Moretti ei halua Gatesin auttavan Neelan hoidossa. Neela kysyy onko hänellä sisäistä verenvuotoa. Dubenko tulee paikalle ja kysyy tilannetta. Gates joutuu vastentahtoisesti lähtemään potilaansa luokse, joka oksentaa. Pratt kertoo että potilas pääsee leikkaussaliin puolen tunnin päästä. Hoitsu sanoo että se on liian myöhään. Pratt kysyy Neelan voinnista ja kertoo Gatesille "idiootin" hyllyttäneen hänet, joten hän ei voi auttaa. Ohitsekulkeva Chuny sanoo ettei Prattin potilas voi hyvin. Pratt menee hoitamaan potilastaan. Morriskin tulee paikalle ja kysyy mitä Pratt tekee, Morettihan on viereisessä huoneessa. Morris ehdottaa Prattille että he ottavat toisiltaan verinäytteet alkoholipromillien mittaamista varten, siten he voivat todistaa Morettille olevansa työkykyisiä.

Neelaa hoidetaan. Dubenko haluaa viedä hänet heti leikkaussaliin mutta Moretti on sitä mieltä ettei Neelan tila ole tarpeeksi vakaa siirtoon. Moretti käskee taas Gatesin ulos.

Prattin ja Morrisin verinäytteet viedään labraan. Heidän potilaallaan on hengitysvaikeuksia joten hänet täytyy intuboida. Abby hoitaa onnettomuuden uhreja ja antaa ohjeita Gradylle, joka luulee Abbyäkin amanuenssiksi. Abby sanoo olevansa kolmannen vuoden apulaislääkäri. Abby menee katsomaan Gatesia joka tekee toimenpidettä potilaalleen ja kysyy Neelasta, Abby ei tiedä.

Dubenkon ja Morettin riidellessä siitä voiko Neelan viedä leikkaussaliin Abby ilmoittaa kammiovärinästä. Dubenko alkaa elvyttää ja Abby antaa sähköshokkeja. Rytmi palautuu. Dubenko haluaa taas lähteä leikkuriin mutta Moretti ei edelleenkään suostu. Moretti haluaa että Abby menee hoitamaan muita potilaita, mutta Abby huutaa ettei jätä Neelaa.

Neelaa viedään hissiin. Abby selittää Neelalle tämän tilannetta ja sanoo pysyvänsä tämän luona. Grady kertoo Morettille potilaastaan jolta on lähtenyt näkö toisesta silmästä. Moretti näkee Morrisin ja Gatesin hoitavan potilasta jonka käsi on huonossa kunnossa. Morris kertoo promillemääränsä ja se kelpaa Morettille. Moretti kysyy potilaalta mitä tälle tapahtui. Potilas kertoo leikanneensa ruohoa ruohonleikkurilla ja yrittäneensä lisätä bensaa sammuttamatta moottoria. Potilas kysyy voidaanko hänen sormensa ommella takaisin kiinni, mutta heillä ei ole hänen sormiaan.

Prattin potilaalla on verenvuotoa keuhkoissaan. Morettin tullessa paikalle Pratt alkaa puolustella tekemisiään mutta Moretti sanoo asian olevan kunnossa, hän jutteli jo Morrisin kanssa. Morettin nähdessä tytön tilan hän haluaa että Pratt menisi hoitamaan muita potilaita "kuolleen tytön" sijasta. Moretti kertoo tytön ukille että tämän selviytymismahdollisuudet ovat olemattomat. Ukki alkaa syyttää Morettia lapsenlapsensa tilasta kun tätä aletaan elvyttää.

Leikkaussalissa Dubenko leikkaa Neelaa Abbyn katsellessa. Neelan tila huononee. Sam ja Gates soittavat kysyäkseen Neelan tilasta. Poliisi tuo polille vanhan sekavan miehen joka oli kuulemma ohjaamassa liikennettä. Morris, Gates ja Sam ihmettelevät häntä. Poliisi kysyy Samilta kuinka heidän lääkäriystävänsä voi. Sam kysyy vanhukselta onko tällä jotain sairauksia. Mies sanoo että joskus hänen ihonsa menee läpinäkyväksi ja hän voi nähdä sisäelimensä. Poliisi kertoo Gatesille ja Morrisille että mielenosoituksessa ei räjähtänyt pommi vaan ilotulitteita.

Neelaa leikataan. Dubenko ja Crenshaw riitelevät leikkaustavasta. Abby ehdottaa Dubenkolle että tämä antaa Crenshawn leikata, Dubenko on liian läheinen Neelan kanssa toimiakseen järkevästi. Dubenko suostuu. Prattin hoitama tyttö on kuollut, Gates näkee kuinka ukki itkee lohduttomasti. Gates menee aiemmin hoitamansa käsivaivaisen miehen luokse ja kyselee lisää tämän ruohonleikkuu-onnettomuudesta. Gates alkaa haistella miehen vaatteita. Ne eivät haise bensalle vaan ruudille. Gates alkaa kovistella miestä. "Kaikki nämä ihmiset ovat täällä sinun takiasi." Viimeiseksi Gates näyttää miehelle kuolleen tytön. "Tapoit hänet."

Moretti kysyy Gatesilta onko tämä kovis ja kertoo kuulleensa että Gatesilla on tapana turvautua väkivaltaan kun sanat loppuvat. Gates sanoo että pedit ovat täynnä sen paskapään vuoksi. "Unohtamatta tohtori Rasgotraa?" Moretti kysyy ja jatkaa: "Hyökkäsit potilaan kimppuun." "Joka aiheutti mellakan ja vahingoitti ihmisiä." "En välitä vaikka hän olisi hyökännyt ramman ja sokean äitisi kimppuun. Tästä et enää selviä. Ymmärrätkö?" Moretti määrää Gatesin töihin teho-osastolle.

Neelan leikkaus on lopuillaan. Crenshaw toivoo että tämä on selvinnyt aivovammatta. Dubenko sanoo että se nähdään sitten kun hän herää.

Hoitsu tulee kysymään Morrisilta Neelan tilanteesta ja sanoo kuulleensa että tämä on tarvinnut kymmenen pussia verta. Morris sanoo että Neela leikataan edelleen. Morris näkee aiemman sekavan miehen hoitamassa potilasta. Mies sanoo olevansa lääkäri. Potilas onkin tehnyt täydellisen kipsin. Abby tulee kertomaan muille Neelan tilanteesta. Abby kysyy missä Mussolini on. Sam kertoo että Moretti on jättänyt Abbylle potilaita hoidettavaksi.

Abby näkee Morettin istuvan portailla päätään pidellen. "Et kai ole eksyksissä?" Morettin mielestä he ovat täällä vain sodan takia. Ensihoito syntyi sotien tuoksinassa. Moretti epäilee kykyään johtaa polia koska ei pärjännyt tänään. Abby sanoo etteivät useimmat päivät ole näin vaikeita. Heidät keskeyttää hälinä jonka aiheuttaa ukki joka on kuristamassa käsivaivaista miestä. Miehellä ei ole ukin käsittelyn jäljiltä pulssia.

Gates tulee paikalle kun Neelaa kärrätään heräämöön. Dubenko jää Neelan vuoteen vierelle.

Polilla Frank, Morris ja Pratt toteavat että Neela on heräämössä, mutta ei hereillä. Gates saa heräämön ulkopuolelle seuraa Samista, Morrisista ja Prattista. Paikalle tulevat myös Frank, Chuny ja Abby. Kaikki istuvat odottamaan Neelan heräämistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti