15. kausi: Life After Death

Jakso 15.01: Life After Death

Morris valittaa Gatesille täydestä potilastaulusta ja patistelee Gatesia töihin. Morrisin mielestä hänen tehtävänsä on johtaa eikä hoitaa potilaita. Dubenko on lähdössä tavaroidensa kanssa. Frank kertoo kuulleensa että Dubenko otti loparit. Vanha nainen kyselee tohtori Lockhartia. Mies tuo polille pienen pojan joka on saanut vammoja ambulanssin räjähtäessä. Tämä tieto saa Gatesiin ja Morrisiin vauhtia. Gates lähtee ambulanssin kyydissä tapahtumapaikalle. Nähdessään Samin tulevan Jumbomartista Gates on helpottunut.

Ambulanssin luona palomiehet sammuttavat paloa. Abby makaa maassa ja nousee ylös kätensä satuttaneena. Abby näkee Prattin räjähtäneen ambulanssin etupenkillä ja menee auttamaan tätä. Pratt on tajuissaan eikä vaikuta pahasti loukkaantuneelta. Ambulanssia ajanut ensihoitaja on saanut tangon läpi mahastaan. Sam ja Gates saapuvat paikalle kun Abby auttaa Prattin ulos ambulanssista. Sam ihmettelee miksi Abby on paikalla, Abby sanoo olleensa oikeaan aikaan oikeassa paikassa. Abby epäilee murtaneensa ranteensa. Sam huomaa että Prattin jalassa on avomurtuma. Pratt oksentaa verta, mutta vakuuttaa olevansa kunnossa. Sam näyttää huolestuneelta.

Brenner laittaa housujaan jalkaan Neelan pukeutuessa. Brennner yrittää sanoa jotain mutta Neela käskee häntä pitämään turpansa kiinni. Neelan hakulaite piippaa.

Polille tuodaan räjähdyksen uhreja. Nähdessään Prattin paareilla Neela kysyy järkyttyneenä mitä tapahtui. Pratt oksentaa taas verta. Morris, Gates ja Abby hoitavat Prattia. Pratt käskee kaikkia lopettamaan ja antaa ohjeita. Neela ja Brenner hoitavat ambulanssimiestä jolla on tanko mahassaan. Haleh laittaa kipsiä Abbyn ranteeseen. Aiemmin Abbyä etsinyt vanha nainen löytää hänet. Abby sanoo ettei nyt ole hyvä hetki, ja nainen sanoo tulevansa takaisin myöhemmin. Abby kertoo Halehille että hänen ja Lukan ongelmat ovat historiaa. Abby ei halua röntgenkuvia nilkastaan, hänen mielestään se on vain venähtänyt. Abby ja muut ovat ihmeissään kun Prattin röntgenkuvassa ei näy jalan murtumaa. Prattin jalasta törröttääkin jonkun muun luu. Morris repäisee sen irti. Prattilla alkaa olla vaikeuksia hengittää.

Pratt täytyy intuboida. "Morris, älä mokaa tätä", Pratt sanoo. Morris näyttää vaikealta eikä halua tehdä intubointia itse. Gates ei onnistu intuboinnissa liian veren vuoksi, Morris ottaa ohjat. Dubenko tulee paikalle kun Brenner ja Neela hoitavat ambulanssimies Louta. Dubenko on kuullut uutiset radiosta ja ajatteli että hänen apuaan tarvitaan. Morris ei onnistu Prattin intuboinnissa ja tekee omalaatuisen avanteen kurkkuun.

Prattin velipuoli Chaz tuo polille taas yhden räjähdyspotilaan. Chaz saa tietää Prattista ja Gates kertoo hänelle tilanteesta. Chaz menee Prattin luokse, joka ei voi puhua avanteensa takia. Chaz ihmettelee Prattin kaulalle ilmestynyttä pullistumaa. Neelan ja Abbyn tullessa paikalle Prattin suusta valuu paljon verta. Neela operoi Prattin kaulaa. Prattin sydän pysähtyy. Prattille tuodaan sydänkeuhko-konetta. Päätetään odottaa neljä tuntia jotta nähtäisiin elpyvätkö Prattin aivot happivajauksesta. Gates ei huomaa ultraäänessä Prattilla sydäntoimintaa. Chaz sanoo että on mennyt vasta kaksi tuntia. Gates mainitsee Prattin lompakossa olevasta elintenluovutuskortista, mutta Chaz sanoo ettei Pratt ole vielä kuollut. Sam yrittää taas tavoitella Bettinaa. Kaikkien polilaisten ajatukset ovat Prattissa. Lou on leikattu ja voi hyvin. Morris istuu yksin pimeässä huoneessa.

Pratt on aivokuollut. Chazin on vaikea hyväksyä sitä. Pratt viedään leikkausosastolle elinten irrottamista varten.

Viikkoa myöhemmin

Polilaisia tulee töihin mustiin pukeutuneina. Sam sanoo tilaisuuden olleen kaunis. Polille on tullut tervehdyksiä tohtori Weaverilta ja Afrikasta John Carterilta. Bettina sanoo että polilaiset olivat Gregin perhe, ja hän rakasti heitä. Lukakin on ollut hautajaisissa. Haleh sanoo Lukan maininneen jotakin työhaastattelusta Bostonissa. Abby sanoo heidän harkinneen muuttoa, mutta Abby ei ole enää niin varma. "Olisi vaikeaa jättää tämä paikka."

Morris ja Bettina juttelevat. Bettina on palaamassa töihin maanantaina leikkauksensa jäljiltä. Morris antaa Bettinalle Prattin hankkiman kihlasormuksen.

Sam kertoo Gatesille ajatelleensa sitä että melkein oli siinä ambulanssissa. Sam ei halua tuhlata aikaa. Samin mielestä hänen ja Gatesin välillä voisi olla jotain aitoa. Gates on samaa mieltä. Brenner kertoo Anspaugh'n paljastaneen että Pratt olisi valittu polin pomoksi. Gates kertoo Chazille että kaikki kokoontuvat illalla Ikesiin, mutta Chazia ei kiinnosta. Polilaiset saivat tuntea Gregin kahdeksan vuotta, hän vain pari. Chaz oli vasta tutustumassa Gregiin. Brenner kysyy Neelalta onko tämä menossa Ikesiin. Kyllä, mutta Neela ei halua Brennerin odottavan häntä.

Ikesissä kerrotaan tarinoita Prattista. Neela kertoo siitä miten pari vuotta sitten Michaelin kuoltua Gregory auttoi hänet hänen elämänsä vaikeimman ajan yli. Chaz tulee sittenkin paikalle. Greg opetti Chazille että kaikki on mahdollista. Abby kertoo tietoja ihmisistä jotka saivat elimiä Gregiltä. Polilaiset muistavat rakasta ystäväänsä syömällä tämän suosikkiruokaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti