6. kausi: Be Still My Heart




Jakso 6.13: Be Still My Heart

Markin isä käy läpi vaimonsa levykokoelmaa. Mark käskee isäänsä menemään lääkäriin keuhkonlaajentumansa vuoksi. Cordayn äiti haluaa tulla sairaalaan katsomaan kun hänen tyttärensä leikkaa. On ystävänpäivä ja vastaanottoapulainen Amira koristelee polia, myöhemmin on tiedossa juhlat. Rouva Connelly tuodaan polille. Carter hoiti hänen miestään vanhainkodin tulipalon jälkeen muutama jakso sitten. Carter ei muista miestä eikä naistakaan. Abby hoitaa rouva Connellyä, tällä on sydämen vajaatoimintaa. Nainen tekee selväksi sen että on valmis kuolemaan eikä halua tulla laitetuksi laitteisiin. Dr. Dave ja Chen riitelevät kuka saa hoitaa miespuolista potilasta. Hetken aikaa riitelyä kuunneltuaan ja katseltuaan potilas paljastaa olevansa lääkäri, tohtori Hudson.

Lucy hoitaa nuorta lakiopiskelijaa joka valittaa päänsärkyä. Hän on 23-vuotias ja hänen nimensä on Paul Sobricki. Lucy kysyy Carterilta haluaako tämä tutkia Paulin, mutta Carter sanoo luottavansa Lucyyn. Mark käskee Carteria ohjaamaan oppilastaan paremmin, joten Carter menee Lucyn luokse. Tässä vaiheessa Paulilla on jo psyykkisiä oireita ja hänellä epäillään olevan aivokalvontulehdus. Carter ja Lucy päättävät tehdä selkäydinpiston. Malik ja Carter pitelevät Paulia aloillaan kun Lucy tekee toimenpiteen. Paul rukoilee heitä lopettamaan, mutta he tekevät toimenpiteen silti. Testin tulos on negatiivinen.

Tohtori Corday menee leikkaussaliin ja näkee järkytyksekseen että tohtori Romano on tuonut koiransa Gretan leikattavaksi. Lucy yrittää tavoittaa Paulin vaimoa, mutta tuloksetta. Lucy saa kuitenkin yhden Paulin kaverin kiinni ja tämä tulee polille. Kaveri kertoo Lucylle että Paul on käyttäytynyt oudosti viime aikoina. Rouva Connelly kertoo Abbylle kuinka ihana hänen aviomiehensä aina oli ystävänpäivänä. Mies sanoi aina: "Seisahdu, sydän." Tohtori Hudson tarvitsee sädehoitoa tai kemoterapiaa, hänellä ei ole paljoa elinaikaa jäljellä. Hän sanoo haluavansa kemoterapiaa, mutta sitten hänen tilansa huononee ja hänelle on pakko antaa sädehoitoa. Myöhemmin hän kiittää lääkäreitä siitä että he toimivat hänen toivomuksensa vastaisesti, se pelasti hänen henkensä.

Lucy pyytää Carteria auttamaan Paulin kanssa, mutta Carterilla ei ole aikaa Lucylle. Lucy epäilee että Paulilla on skitsofrenia, joten Carter käskee häntä konsultoimaan psykiatria. Elizabethin äiti tulee sairaalaan katsomaan tyttärensä leikkausta, ja Elizabeth nolostuu kun leikkauspotilaana onkin koira. Polille tuodaan perhe joka on ollut auto-onnettomuudessa. Äiti ja isä ovat loukkaantuneet pahasti, mutta lapsilla on vain mustelmia.

Perheen äiti ja isä kuolevat ja Luka, Cleo ja Carol kertovat lapsille. Lasten nimet ovat Robbie ja Julia. Robbie haluaa nähdä kuolleet vanhempansa. Randi tulee töihin. Lucy löytää Paulin lepohuoneesta, Paul huomaa että juhlat ovat tulossa. Carter kysyy Lucyltä miksi psykiatriselta osastolta ei ole vielä tullut ketään hakemaan Paulia, Lucy sanoo että siellä on kiirettä. Carter vaatii Lucyä hoitamaan muitakin potilaita.

Mark, hänen isänsä, Elizabeth ja hänen äitinsä ovat päivällisellä ravintolassa. David Greene päätyy estradille laulamaan. Abby katsoo kun rouva Connelly vetää viimeisen henkäyksensä ja sanoo kuolinajan. Abby menee sairaalan katolle, Carter menee myös sinne. Abby kertoo että tämä oli ensimmäinen kerta kun hän näki jonkun vanhan kuolevan.

Polilla on menossa juhlat, musiikki on kovalla ja Carol herkuttelee sinisellä kakulla. Carter näkee taululta että Lucy ei ole hoitanut sitä potilasta jonka hän käski hoitaa. Juhlijat eivät löydä isoa veistä jolla kakkua oli määrä leikata.

Hihojaan nostellen Carter menee huoneeseen jossa Paulia pidettiin. Hän näkee lattialla ystävänpäiväkortin. Carter nostaa kortin lattialta ja avaa sen. Carterin takaa varjoista ilmestyy Paul ja iskee Carteria veitsellä selkään. Carter koskettaa kädellään selkäänsä ja näkee siinä verta. Carter huutaa: "Somebody!!" kaataessaan tarvikepöydän kaatuessaan maahan. Viimeisillä voimillaan Carter yrittää nousta takaisin ylös, muttei onnistu. Carterin silmät laajenevat kun hän näkee verisen, kalpean, vaikeasti hengittävän Lucyn lattialla toisella puolella huonetta. "Lucy!!" Carter huudahtaa kauhistuneena. Carter menettää tajuntansa.

Musiikki jakson lopussa: Battleflag/Lo-Fidelity Allstars


















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti