7. kausi: Homecoming

Jakso 7.1: Homecoming

Vieraileva tähti: Wentworth Miller (Prison Break)

Atlanta, toukokuu

Benton saattaa Carterin vieroitusklinikalle. Vieroitusohjelman kesto on kolme kuukautta. Hoitsu pyytää Bentonia lähtemään, on tärkeää että Carter sisäänkirjoittautuu itse. Benton kysyy Carterilta pärjääkö tämä nyt. "Carter, sinun täytyy tehdä tämä." Carter jää tuijottamaan Bentonin perään tämän lähtiessä. Carter haluaa jotain lääkettä vieroitusoireisiinsa, mutta hoitsu sanoo että ensin on vuorossa ryhmäterapiaa. "Keskellä yötä?" Carter ihmettelee. Ryhmä kokoontuu aina kun uusi potilas saapuu, hoitsu kertoo. Carter voi huonosti eikä halua nyt ryhmäterapiaan. Hoitsu sanoo että jos Carter haluaa ohjelmaan, hän tulee nyt ryhmäterapiaan. Tai muuten hän voi vain lähteä. Hoitsu kertoo vielä ohjeet mistä Carter voi saada huumeita lähistöltä. Carter menee ryhmäterapiaan.

Chicago, syyskuu

Polilla on täysi kaaos, kuten tavallista. Siivoojat ovat lakossa ja siksi jätettä on joka puolella. Mark palaa lomaltaan ja kertoo Lukalle olleensa retkeilemässä. Uudet kandit ovat odottaneet jo monta tuntia, ja Mark lupaa huolehtia heistä.

Coburn tekee ultraääntä raskaana olevalle Chenille. Chen paljastaa ettei ole kertonut raskaudestaan vielä kenellekään.

Atlantassa parta-Carter pelaa biljardia ja juttelee terapeuttinsa kanssa. Carter myöntää olevansa peloissaan. Terapeutin mielestä hänen pitää myöntää riippuvuutensa. Carter ottaa vastuun tapahtuneesta, kunhan vain saa elämänsä takaisin. On Carterin aika lähteä klinikalta, ja hän kiittää terapeuttiaan.

Corday saapuu töihin myöhässä ja Romano ilkkuu häntä siitä. Corday selittää Bentonille että erikoislääkärinä tämä olisi vastuussa apulaislääkäreiden tutkimusten ohjaamisesta. Romano kutsuu Bentonia valehtelijaksi. Benton väittää pitävänsä apulaislääkäreiden kanssa työskentelystä. Romanon mielestä Benton haluaa vain käyttää heitä hyväkseen. Cordaylla on kutisevaa ihottumaa käsissään, ja hän kertoo olleensa retkeilemässä. "Kai tiedät miltä poison ivy näyttää?" Romano kysyy.

Mark raapii jalkoväliään ja antaa kandeille tutustumispaketit. Polille tuodaan loukkaantunut amerikkalaisen jalkapallon pelaaja, 17-vuotias Mike Palmieri (Wentworth Miller). Mark hoitaa häntä. Luka elvyttää vanhaa naista Maluccin tuodessa kandit paikalle. Nainen on jo kuollut mutta Luka elvyttää häntä yhä koska naisen aviomies on katsomassa. Malucci menee Kerryn käskystä kertomaan miehelle että lääkärit tekevät kaikkensa, mutta hänen vaimonsa on hyvin sairas. Kerry kysyy Abbyltä epäselvyyksistä tämän ilmoittautumisissa.

Atlantassa Carter kirjoittautuu ulos klinikalta. Benton on lähettänyt viestin että on Carteria vastassa lentokentällä. Hoitsu toivottaa Carterille onnea.

Vanhan naisen mies tuo Lukalle vaimonsa lääkkeitä. Lukan täytyy kertoa miehelle että hänen vaimonsa on kuollut. Corday pahoittelee Markille sitä ettei tiennyt miltä poison ivy näyttää. Markilla on paha ihottuma jalkovälissään. Mark saa Miken röntgenkuvat, jotka ovat normaalit. Mike kysyy joko hän pääsee kotiin, Mark sanoo ettei vielä. Corday kysyy haluaako Mark voidetta vai pistoksen, Mark haluaa molemmat. Miken äiti on saapunut paikalle, Mark kertoo hänelle hyvät uutiset. Äiti viedään Miken luokse.

Malucci yrittää sysätä kandien opastamisen Cleon vastuulle. Abby vie tuolin kuollutta vaimoaan katsomassa olevalle miehelle. Abby kiittää Lukaa siitä että tämä hoiti tapauksen niin hyvin. "Kuinkahan kauan he ovat olleet naimisissa?" Abby miettii. "Kuinka kauan sinä olet ollut?" Luka kysyy. Abby sanoo ettei ole naimisissa, hänen avioeronsa tuli lopulliseksi viime kuussa. Luka sanoo olevansa pahoillaan, mutta Abby ei ole. Lukan kysyessä Abby kertoo että Lockhart on hänen miehensä nimi. Abby aikoo pitää nimen, se on ainut hyvä asia jonka hän siitä sotkusta sai. Hänen entinen nimensä oli Wyczenski, ja Lukakin on sitä mieltä että Lockhart on parempi.

Haleh kävelee paikalle juuri kun Corday on antamassa Markille pistosta kankkuun. Halehia ja Cordaytä naurattaa. Haleh kertoo Markille että Mikellä on hengitysvaikeuksia ja rintakipuja. Mark tutkii Mikeä ja määrää CT-kuvauksen. Mark kertoo Miken äidille että Mikellä saattaa olla katkennut kylkiluu, ja ehkä jotain maksassa. Äiti sanoo vihaavansa sitä että Mike pelaa jalkapalloa ja arvanneensa että näin käy. Mark yllättää Chenin unelmoimasta ja käskee tätä soittamaan Cordaylle että tämä tulisi CT-kuvaukseen. Polille tuodaan hoitoon toinen amerikkalaisen jalkapallon pelaaja. Hän aiheutti Miken loukkantumisen, ja Miken äiti huutaa hänelle. Hänellä on sääressä avomurtuma, koska hänen kimppuunsa hyökättiin. Miken äidin mielestä se oli oikeutettu kosto.

Carter on lentokoneessa matkalla Chicagoon. Carter kertoo vierustoverilleen olleensa Atlantassa vierailemassa ystävänsä luona. Miehen kysyessä hänen ammattiaan Carter sanoo opettavansa lukiossa äidinkieltä. Carter menee vessaan ja kastelee kasvojaan vedellä.

Taas uusi jalkapallon pelaaja tuodaan polille, tämän kimppuun on hyökätty vessassa. Kerry kertoo Abbylle ettei tämän opiskelumaksua ole maksettu. Abbyn aviomiehen oli määrä hoitaa maksu. Nyt on kuitenkin liian myöhäistä ja Abbyn täytyy lähteä kotiin ja odottaa kolme kuukautta, kunnes hän voi taas jatkaa ohjelmassaan. Abby on järkyttynyt ja heittelee tavaroitaan rynnätessään ulos polilta. Luka kysyy mikä on vialla.

Koneessa Carter palaa paikalleen parta ajettuna. Lentoemäntä tulee kysymään tohtori Carterilta polttiko tämä vessassa. Carter myöntää sen. Lentoemäntä sanoo että siitä voi seurata 2000 dollarin sakko. Carter lupaa ettei se toistu. "Ai lääkäri?" vierustoveri sanoo lentoemännän mentyä.

Mark kertoo Miken äidille että luu Miken rinnassa aiheutti sisäistä verenvuotoa. Osa verestä on hänen sydäntaskuissaan, ja se voi olla vakavaa. Juuri nyt vaiva on pieni, mutta pitää tehdä leikkaus veren poistamiseksi. Kyseessä on pieni toimenpide, mutta se täytyy tehdä heti ettei hätäleikkausta tarvita. Kerry näyttää Romanolle lääkärien lepohuoneen, joka on täynnä jätteitä. Romano vie Bentonin työhaastattelun loppuun vessassa. Romano on huolissaan Bentonin tiimipelaajan kyvyistä, mutta antaa työpaikan hänelle. Romanon jäljiltä pisuaari on tukossa, mutta Romano sanoo "It wasn't me."

Abbyn ex-mies on golfkentällä harjoittelemassa lyöntejä kun Abby ryntää vihaisena hänen luokseen. He riitelevät Abbyn lääkismaksusta ja avioliitostaan. "Turpa kiinni ja vedä käteen", ovat Abbyn viimeiset sanat Richardille.

Bentonin lähtiessä töistä lakkolaiset heiluttelevat banderollejaan sairaalan edustalla. Yksi heistä pyytää Bentonia menemään toista kautta. Benton huomaa itkeneen näköisen Chenin ja kysyy onko tämä kunnossa. Chen vakuuttaa olevansa. Kerry pyytää Bentonia jäämään auttamaan, tulossa on joukko loukkaantuneita jalkapallon pelaajia. Polille ajaa monta ambulanssia. Lakon vuoksi Mikeä ei ole voitu vielä leikata. Hänelle joudutaan tekemään toimenpide polilla. Miken äiti on paikalla kun toimenpidettä valmistellaan, mutta häntä pyydetään poistumaan. Äiti ja poika sanovat rakastavansa toisiaan. Mike menee tajuttomaksi, hänellä on sydäntamponaatio ja Cordayn täytyy intuboida hänet. Mark työntää neulan Miken rintaan.

Lentokentällä Carter odottaa Bentonia. Paikalle tulee kuitenkin Bentonin lähettämä kandi. Chen huomaa että jakson alussa vaimonsa menettänyt mies istuu tajuttomana tuolilla otettuaan vaimonsa lääkkeitä. Miken sydän pysähtyy Markin osuttua valtimoon. Chen kertoo Lukalle vanhan miehen ottaneen vaikka mitä lääkkeitä. Mikelle annetaan sisäistä sydänhierontaa cheerleadereiden ja pelaajien katsellessa.

Automatkalla kandi kertoo Carterille olleensa aiemmin kiinnostunut kirurgiasta, mutta ehkäpä ensihoito on sittenkin hänen juttunsa. Polilla ei ole koskaan tylsää.

Mikeä ja vanhaa miestä elvytetään. Luka toteaa vanhan miehen kuolleeksi. Mark ja Corday elvyttävät yhä Mikeä. Corday sanoo että äitiä pitää valmistella. Mark sanoo että hänen täytyy tehdä se. Markin lähtiessä huoneesta pelaajat ja cheerleaderit kyselevät häneltä kuoleeko Mike. Mark kertoo Miken äidille, että neula puhkaisi reiän valtimoon. Mikeä elvytetään, mutta hänen sydämensä on ollut liian kauan ilman happea ja Mike saattaa kuolla. "Mutta te sanoitte että se on yksinkertainen toimenpide, että hän paranisi." Mark selittää että kyseessä on todella harvinainen komplikaatio. "En välitä siitä. Parantakaa poikani!" Mark palaa hoitamaan Mikeä. Mark sanoo että he jatkavat niin kauan kuin hän sanoo. Porukka saa kuulla lääkärin kertoneen Miken äidille että tämä kuolee. Miken joukkueen pelaaja hyökkää Miken taklanneen pelaajan kimppuun. Seuraa joukkotappelu, jossa Malucci saa osansa ja Kerry käyttää keppiään. Kun joukkotappelijat särkevät hoitohuoneen ikkunan Miken sydän alkaa taas lyödä.

Kandin jättäessä Carterin sairaalan ulkopuolelle poliisiautoja ajaa polille.

Kuvia jaksosta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti