10. kauden jaksokuvaukset

Osta Teho-osaston kymmenes kausi dvd:llä klikkaamalla tästä - mistään et saa halvemmalla!

203. Now What? - Mitä nyt?
Esitetty Suomessa: 15.4.04 (USA 25.9.03)
Sarjaan saapuu: Neela Rasgotra (Parminder Nagra)
Carter palaa Kongosta Abbyn luokse, mutta ensitervehdyksenä Abby pyytää häneltä kotinsa avaimet pois. Töissä Carter ja Abby välttelevät toisiaan. Kun he viimein juttelevat, he päätyvät riitelemään... mutta sitten he saavat tietää Carterille Afrikasta tulleesta puhelusta, jonka mukaan Luka on kuollut. Carter päättää lähteä takaisin Kongoon, vaikka Abby rukoilee häntä jäämään. Uusi kandi Neela onnistuu ensimmäisenä päivänään tappamaan yhden potilaan ja pelastamaan toisen. Gallant on juuri valmistunut lääkiksestä luokkansa neljänneksi parhaana ja auttaa Neelaa. Chen ei pidä siitä että Pratt flirttailee Neelan kanssa. Polilla on iso remontti, minkä vuoksi kaikki on ylösalaisin. Susan harrastaa seksiä polin invavessassa ex-miehensä Chuckin kanssa. Romano palaa sairaslomaltaan yksikätisenä.

204. The Lost - Kadonnut
Esitetty Suomessa: 22.4.04 (USA 2.10.03)
Vierailijoita: Simone-Elise Girard (Gillian), Mary McCormack (Debbie)
Jaksossa liikutaan kahdessa ajassa, nykyhetkessä ja samalla kerrotaan takautumien kautta Lukan 22 viime päivästä Kongossa. Carter palaa Kongoon hakemaan Lukan ruumista ja tapaa taas Gillianin ja Charlesin. Carter kohtaa vaikeuksia ja vastustusta. Lopulta Punaisen ristin työntekijä Debbie vie Carterin paikkaan missä Lukan ruumiin epäillään olevan. Mutta Luka ei ole ruumiiden joukossa. Luka saa malarian ja Mai Mai saa hänet ja hänen joukkonsa kiinni. Heitä aletaan murhata yksitellen. Risti jonka potilaan äiti antoi Lukalle saa Mai Main uskomaan että hän on pappi, eikä häntä tapeta. Carter ja Gillian löytävät lähes kuolleen Lukan ja laittavat tämän lentokoneeseen matkalle Chicagoon. Carter antaa Lukalle kirjeen Abbylle vietäväksi, Carter itse jää Kongoon.

205. Dear Abby - Rakas Abby
Esitetty Suomessa: 29.4.04 (USA 9.10.03)
Carterin kirje Abbylle suomeksi | englanniksi
Luka tuodaan takaisin Chicagoon. Gillian on hänen mukanaan, ja hän antaa Carterin kirjeen Abbylle. Kirjeessä Carter jättää Abbyn. Frank ottaa kirjeen roskiksen vierestä, ja pian kaikki ovat lukeneet sen. Hoitsut marssivat ulos koska heidän työaikojaan on vähennetty ja koska he pelkäävät että heidät korvataan halvemmilla osa-aikaisilla. Romano raivostuu kun saa bioproteesin sijasta koukkukäden. Romano antaa potkut kuudelle hoitsulle ja loput ulosmarssineet pidätetään virasta 90 päivän ajaksi. Polille saapuu kolme uutta apulaislääkäriä, heidän joukossaan tohtori Nick "Coop" Cooper, jolla on astma. Neela melkein tappaa Coopin antamalla tälle liikaa astmalääkettä. Polille tuodaan teinityttö Elle, jolla todetaan vakava sairaus. Hänen vanhempansa eivät halua kertoa tytölle tämän sairaudesta, Abby ei ymmärrä sitä ja päätyy lopulta kertomaan Ellelle totuuden. Pratt ja Chen syövät päivällistä Chenin vanhempien kanssa. Myöhemmin Chen jättää Prattin tämän kerrottua mielipiteensä heidän suhteestaan. Corday ja tohtori Dorset harrastavat seksiä autossa. Päivän päätteeksi Abby pääsee viimein tapaamaan Lukaa. Luka sanoo että Kongo muutti Carterin - ja hänet.

206. Shifts Happen - Yövuoro
Esitetty Suomessa: 6.5.04 (USA 16.10.03)
Pratt on polin johdossa erittäin kiireisenä yönä, eikä selviä virheittä. Abby on hakenut lainaa, ja pyytää viimein ex-miestään allekirjoittamaan hakemuksen. Romano saa paremman proteesikätensä. Abby vierailee Lukan luona juuri kun Gillian on lähdössä Montrealiin. Abby paljastaa Lukalle tehdeensä päätöksiä. Corday ja Dorset tapailevat yhä, minkä Elizabeth paljastaa Abbylle. Elizabeth miettii onko liian aikaista Markin kuoleman jälkeen.

207. Out of Africa - Takaisin kotiin
Esitetty Suomessa: 10.5.04 (USA 30.10.03)
Sarjaan saapuu: Sam Taggart (Linda Cardellini)
Uusi hoitsu Sam aloittaa työt polilla. Abby on palannut lääkikseen, ja joutuu heti kirurgian rotaatiollaan polille konsultoimaan ja Romanon pompoteltavaksi. Luka palaa töihin kiireisenä päivänä ja kertoo Kerrylle palaavansa Afrikkaan kahden kuukauden päästä. Susan hoitaa äitiä joka sytyttää itsensä tuleen poikansa nähden ja vanhaa arkkitehtiä Hollanderia joka yritti itsemurhaa koska on sokeutumassa. Elizabeth saa tietää, että Dorsetilla on vaimo.

208. The Greater Good - Uupuneet ja turhautuneet
Esitetty Suomessa: 13.5.04 (USA 6.11.03)
Abby yrittää vakuuttaa nuoren lesken luovuttamaan miehensä elimet elinsiirtoon. Luka hoitaa ongelmanuorta. Prattin potilaana on nainen, joka on saamassa kolmannen keskenmenonsa. Jerry tuo polille löytämänsä koiranpennun, jonka Susan antaa potilaalleen Hollanderille. Susan on viettänyt vapaa-aikaansa Hollanderin kanssa, vaikuttaa siltä että Hollander on ihastunut häneen. Sen jälkeen kun Luka palasi Countyyn hänelle on muodostunut pakkomielteeksi potilaiden hoitaminen mahdollisimman nopeasti. Luka riitelee Prattin ja Romanon kanssa potilaiden hoidosta. Abby tekee yhä kirurgian perehdyttämisjaksoaan ja Romano ei päästä häntä helpolla. Coop flirttailee Chenin kanssa. Luka tapaa Samin pojan Alexin uudessa JumboMartissa (joka on tullut tulipalossa tuhoutuneen Doc Magoo'sin tilalle).

209. Death and Taxes - Kovan päivän ilta
Esitetty Suomessa: 20.5.04 (USA 13.11.03)
Susanilla on kova päivä: Chuck ehdottaa että he hankkisivat lapsen, hän myöhästyy tapaamisesta verotarkastajan kanssa ja Ben Hollander tekee itsemurhan. Pratt saa huonon arvioinnin Romanolta ja hoitaa vankia joka raiskattiin vankilassa, tällä on nyt aids. Abby tekee nyt harjoittelua polilla ja suostuu pänttäämään Neelan kanssa. Gallant tekee päätöksen mikä johtaa nuoren leukemiapotilaan kuolemaan. Samin poika Alex viettää päivän polilla seuraten Lukaa joka paikkaan. Chen saa soiton Kiinan lähetystöstä ja suuntaa lentokentälle, hänen vanhempansa ovat olleet onnettomuudessa.

210. Freefall - Katastrofin ainekset
Esitetty Suomessa: 27.5.04 (USA 20.11.03)
Vieraileva tähti: Thandie Newton
Helikopteri törmää katolle ja tippuu alas ambulanssisisäänkäynnin kohdalle osuen Romanoon ja aiheuttaen ison räjähdyksen. Pratt ja Morris ovat onnekkaita: Romano oli juuri antanut potkut Prattille ja saanut Morrisin kiinni marin polttamisesta ambulanssisisäänkäynnin luona. Susan luulee että Chuck oli helikopterin kyydissä, mutta hän ei ollut. Chuckilla on kuitenkin joitakin sisäisiä vammoja, mutta hän selviää pernan poistolla. Afrikassa Carter nukkuu naisen kanssa. Luka nauttii kiitospäivän päivällistä Samin ja Alexin kanssa.

211. Missing - Karkulainen
Esitetty Suomessa: 3.6.04 (USA 4.12.03)
Kukaan ei halua mennä Romanon muistotilaisuuteen. Gallantin kaksoissisko Valerie tulee vierailulle, Pratt flirttailee hänen kanssaan. Valeriella on ms-tauti, minkä vuoksi hän käyttää kyynärsauvoja. Luka aikoo lähteä tammikuussa takaisin Afrikkaan. Alex viettää taas aikaa polilla ja varastaa potilaan irtileikkautuneen sormen. Myöhemmin Alex palaa polille tavatakseen Lukan. Corday pyytää Kerryä puhumaan Romanon muistotilaisuudessa. Neela hoitaa kahta Amish-teiniä. Neelan sisko on saanut lapsen ja hänen vanhempansa haluaisivat hänen tulevan Intiaan nimenantoseremoniaan, Neela ei halua lähteä. Lopulta vain Corday osallistuu Romanon muistotilaisuuteen. Sam ja Luka jakavat hellän hetken.

212. Makemba - Makemba
Esitetty Suomessa: 10.6.04 (USA 11.12.03)
Vieraileva tähti: Thandie Newton
Mitä Carter on tehnyt viimeiset seitsemän kuukautta? Hän on ollut Kongossa kehittelemässä suhdetta Makemba "Kem" Likasun kanssa, joka on AIDS-työntekijä ja joka odottaa Carterin lasta. Carterin täytyy palata Chicagoon hoitamaan isoäitinsä kuolinpesän asioita, joten hän suostuttelee Kemin tulemaan mukaansa ja synnyttämään lapsen Chicagossa. Jouluaattona Carter saa lahjoja sisältävän postipaketin Countyn väeltä. Carter saa myös tietää että Romano on kuollut.

213. Touch and Go - Hankala tilanne
Esitetty Suomessa: 17.6.04 (USA 8.1.04)
Vieraileva tähti: Thandie Newton
Carter palaa Kongosta Kemin kanssa. Kem odottaa Carterin lasta (poikaa). Kemin ja Abbyn kohtaaminen on epämukava. Gallantille selviää että Pratt ja Valerie ovat tehneet sitä, eikä Mike pidä siitä... Valerie on lähdössä Chicagosta, ja Pratt haluaisi tavata häntä myöhemminkin. Valerie sanoo kuitenkin pitäneensä vain hauskaa. Prattin päivä on vaikea: Intuboinnin yhteydessä hän katkaisee potilaan kaularangan aiheuttaen tälle neliraajahalvauksen. Sam kutsutaan Alexin koululle: vaikuttaa siltä että Alex oli yrittänyt ommella omaa haavaansa. Sam kysyy Abbyltä sisältyykö hoitsujen vakuutukseen perheterapia. Weaverin lääkärintakista löytyy kadoksissa ollutta valiumia, vaikuttaa tosin siltä että Morris otti sen. Luka kertoo Weaverille että on lähdössä takaisin Kongoon tammikuussa. Mutta myöhemmin Luka päättää jäädä Chicagoon.

214. nicu - Suuria odotuksia
Esitetty Suomessa: 24.6.04 (USA 15.1.04)
Abby ja Neela viettävät rankat 21 päivää harjoittelussa lasten teholla. Weaverin elämänkumppani Sandy Lopez synnyttää heille pojan. Abby ja Carter juttelevat. Abby sanoo Carterille että tästä tulee hyvä isä. Carter sanoo Abbylle että tästä tulee hyvä lääkäri.

215. Get Carter - Tohtori Carter auttaa aina
Esitetty Suomessa: 1.7.04 (USA 5.2.04)
Vieraileva tähti: Thandie Newton
Ella on vanhentunut 4-vuotiaaksi. Ella menee kouluun ja synttäreille, missä isäntänä on komea yksinhuoltajaisä, jonka kanssa Elizabeth juttelee ja kahvittelee. Komea tohtori Lawson "varastaa" Elizabethilta kaksi potilasta saman päivän aikana. Pratt puhuu sairaalan riskinhallinnan kanssa potilaasta, jolle hän aiheutti neliraajahalvauksen. Kokonainen haitilaisyhteisö kärsii hinkuyskästä. Kem tulee Carterin mukana töihin ja onnistuu ärsyttämään puolta sairaalaa päivän aikana. Weaver on käyttänyt Romanon jättämät rahat sairaalaan ja paljastaa uuden Robert Romanon keskuksen homoille ja lesboille. Gallant on ambulanssikuskien Moralesin ja Bardellin kyydissä, eräällä kotikäynillä pikkupoika melkein ampuu hänet vahingossa. Weaver tarjoaa Lewisille polin virkaatekevän ylilääkärin työtä, mutta Susan kieltäytyy koska hän on raskaana. Pratt asettaa kykynsä lääkärinä kyseenalaisiksi, Carter yrittää puhua hänelle järkeä. Chen soittaa polille ja kertoo Prattille että hänen äitinsä on kuollut Kiinassa. Sam saa tietää Lukan maineesta polin sängystä sänkyyn hyppijänä, mutta löytää silti itsensä suutelemasta Lukaa.

216. Impulse Control - Arkipäivän itsehillintää
Esitetty Suomessa: 8.7.04 (USA 12.2.04)
Vierailevat tähdet: Thandie Newton, J.K. Simmons (tuttu sarjoista Kylmä rinki ja Kova laki)
Sam hoitaa äitiä jonka perhe oli auto-onnettomuudessa sekä 16-vuotiasta raskaana olevaa tyttöä jonka poikaystävä "lainasi" tätä ystävilleen. Sam lyö tytön poikaystävää. Alexin ollessa yökylässä Sam tuntee itsensä yksinäiseksi ja menee Lukan luokse, missä he rakastelevat. Carter näyttää Kemille kaupunkia ja ehdottaa että he muuttaisivat taloon jonka hän osti heille, mutta Kem lähtee takaisin Afrikkaan. Polin kaaos shokeeraa riskinarviointispesialistin. Pratt ja Abby eristävät miehen jolla on tuberkuloosi.

Musiikki jakson lopussa: Didon "Here with me" albumilta "No Angel"

217. Blood Relations - Perhejuttuja
Esitetty Suomessa: 15.7.04 (USA 19.2.04)
Vieraileva tähti: Thandie Newton
Polille tuodaan kokonainen perhe, joka kärsii häkämyrkytyksestä. Kaiken lisäksi perheen äidin synnytys on alkanut. Klaustrofobinen Neela joutuu painekoppiin vauvan kanssa ja on kokoajan paniikissa. Sandyn äiti tuo Kerryn ja Sandyn pojan polille koska pojalla on yskä. Chen on palannut Kiinasta isänsä kanssa ja hoitanut tätä kotonaan. Chen tuo isänsä polille, tällä epäillään olevan keuhkokuume. Carter kaipaa Kemiä, joka on ollut nyt poissa kuukauden. Jerry järjestää heille nettikamerayhteyden, jonka avulla Carter näkee Kemin kasvavan vatsan. Luka ja Sam ovat salanneet suhteensa Alexilta. Alex saa kuitenkin tietää eikä millänsäkään. Suhde taitaa olla Samille suurempi ongelma kuin Alexille... Samin ehdotettua että he etenisivät suhteessaan hitaammin, Luka ei ole innoissaan. Tohtori Lawson pyytää Elizabethia ulos, Elizabeth suostuu vaikka tapailee myös opettajaa. Susan ja Chuck tapaavat Susanin isän ja kertovat tälle Susanin raskaudesta.

218. Forgive and Forget - Sekavia suhteita
Esitetty Suomessa: 22.7.04 (USA 26.2.04)
Vieraileva tähti: Simone-Elise Girard (Gillian)
Elizabeth on treffeillä opettajayksinhuoltajaisän kanssa ja suutelee tätä. Sam tekee yllätysvisiitin Lukan luokse ja ehdottaa treffejä, mutta Lukalle ei käy. Sam ei näe että Lukan suihkussa on nainen - Gillian. Mielipuoli potilas suuttuu Morrisille ja vannoo kostoa. Tehiksen henkilökunta seuraa televisiosta kuinka tämä potilas ajaa tankilla kohti Countyä. Sam sanoo Lukalle haluavansa ennemmin vakavan suhteen kuin ei suhdetta ollenkaan. Sam ja Luka hoitavat 13-vuotiasta poikaa jolla on klamydia. Elizabethilla on illalla treffit tohtori Lawsonin kanssa. Sam näkee Lukan suutelevan polille piipahtamaan tullutta Gilliania. Polin vastaanottoapulainen Frank saa sydänkohtauksen. Polin evakuoimista harkitaan tankkihörhön takia. Sam sanoo suorat sanat Lukalle Gillianista ja tämän menneisyydestä polin hoitsujen kaatajana. Frankin vaimo ja Downin syndroomasta kärsivä tytär tulevat polille. Frankille tehdään pallolaajennus, Pratt on hänen tukenaan toimenpiteen ajan. Kesken kaiken Frankin valtimo puhkeaa, Pratt kuitenkin pelastaa tilanteen. Päästyään Countyn pihalle asti tankkiäijää ammutaan poliisien toimesta ja hän päätyy polille hoitoon. Luka pyytää Samia kahville, Sam kieltäytyy ja Luka menee treffeille Gillianin kanssa. Gillian kysyy Lukalta onko tämä rakastunut Samiin. Luka ei vastaa ja Gillian sanoo olevansa mustasukkainen. Gillian suutelee Lukaa hyvästiksi. Frankille tehdään onnistunut ohitusleikkaus. Sam ja Luka sopivat riitansa.

219. The Student - Opiskelija
Esitetty Suomessa: 29.7.04 (USA 1.4.04)
Jakson ohjaus: Paul McCrane
Pervo häiritsee raskaana olevaa Susania, mikä saa Chuckin puolustamaan häntä. Corday on levoton koska hän deittailee kahta miestä yhtä aikaa. Carter puolustaa Neelaa kun toiset erikoislääkärit epäilevät Neelan tulevaisuutta polilla. Neela vastaa paineeseen antamalla vahingossa potilaalle väärää lääkettä, potilas kuolee. Gallant ottaa kuitenkin syyn niskoilleen. Sam ja Luka suunnittelevat Alexin synttärijuhlia. Luka järjestää heille viikonlopun maalla. Chenin isän kotihoitaja ottaa lopputilin. Frank käy polilla moikkaamassa työtovereitaan.

220. Where There's Smoke - Tulta päin
Esitetty Suomessa: 5.8.04 (USA 8.4.04)
Palomiehiä loukkaantuu aution varaston palossa katon romahdettua. Sandy Lopez on yksi loukkaantuneista, ja hän kuolee leikkauksessa. Sandyn sukulaiset eivät anna Kerryn tavata Henryä. Susan ja mies riskinhallinnasta haastattelevat jokaista jolla oli osaa viime viikon kuolemantapauksessa. Susan joutuu vuodelepoon raskautensa loppuajaksi (viisi viikkoa) sen jälkeen kun hänellä on supistuksia. Gallant paljastaa että armeija lähettää hänet Irakiin. Gallant ja Neela jättävät katkeransuloiset jäähyväiset. Neela ja Abby saavat tenttituloksensa, Abby ei päässyt läpi. Alexin isä ilmestyy Samin luokse.

221. Just a Touch - Pehmeä kosketus
Esitetty Suomessa: 12.8.04 (USA 22.4.04)
Abby pärjää hyvin harjoittelussaan psykiatrian osastolla. Nainen ilmoittaa että hänellä oli epämukava olo kun Pratt tutki hänen rintansa. Abby menee moottoripyöräajelulle miehen kanssa. Sam antaa Alexin isän yöpyä luonaan. Luka taitaa olla mustasukkainen... Neela opiskelee labrassa jossa on älykkäitä mutta outoja jatko-opiskelijoita. Kerry saa viikonlopuksi Henryn huoltajuuden. Elizabeth ei ole innoissaan kun opettaja Dave ja tohtori Lawson tapaavat. Abby päättelee että Carter maksoi hänen lääkismaksunsa. Chenin isä joutuu sairaalaan loukattuaan kätensä.

222. Abby Normal - Abbyn tulikoe
Esitetty Suomessa: 19.8.04 (USA 29.4.04)
Vieraileva tähti: Thandie Newton
Abby hoitaa viime jakson nuorta äitiä jonka kohtaukset aiheuttaa pahat muistot siitä kuinka hänen poikansa kuoli 8 vuotta sitten. Myöhemmin Abby menee taas tenttiin. Kerry harkitsee lähtevänsä kaupungista Henryn kanssa, mutta antaa lopulta Henryn Lopezeille sopimuksen mukaisesti. Neela pelastaa yhden labratutkijan hengen. Kem palaa Chicagoon juuri ajoissa Carterin perheen säätiön johtokunnan kokoukseen. Carter ilmoittaa että painopiste siirretään taiteilta ja viihteeltä lääketieteeseen. Hänen isänsä ja muut johtokunnan jäsenet eivät ole mielissään. Neela ja Pratt hoitavat 17-vuotiasta poikaa Elginiä, joka on polttanut kätensä grillissä. Pojalla on myös korkea verenpaine.

223. Midnight - Yön painajaiset
Esitetty Suomessa: 26.8.04 (USA 6.5.04)
Vieraileva tähti: Thandie Newton
Rachel Greene ilmestyy sairaalaan ja tarvitsee Elizabethin apua - katumuspillereitä. Kohdussa olevien komplikaatioiden vuoksi Carterin ja Kemin vauva kuolee. Ja Kemin täytyy synnyttää kuollut lapsensa. Carterin isä on paikalla tarjoamassa lohdutusta. Abby, Neela ja Lester valmistuvat lääkiksestä, Susan ja Luka ovat katsomassa tilaisuutta. Mutta Abby ei ole vielä virallisesti valmistunut sillä hänen tenttituloksensa ei ole vielä selvillä. Steve yrittää yhä saada Samin takaisin, hän käy Lukan juttusilla sairaalassa ja lähettää Samille laatikollisen jäätelöä. Frank palaa töihin. Neela ja Pratt käyvät Elginin luona tarkistamassa hänen vointinsa. Myöhemmin hänet tuodaan polille, hän kärsii sydämen vajaatoiminnasta.

224. Drive - Ylikierroksia
Esitetty Suomessa: 2.9.04 (USA 13.5.04)
Luka pysähtyy auttamaan naispuolista autoilijaa ja tämän poikaa, ja näkee kuinka varomaton autoilija aiheuttaa kamalan onnettomuuden. Onnettomuudessa sekä äiti että lapsi loukkaantuvat pahasti. Äidin molemmat jalat amputoidaan. Onnettomuuden aiheuttanut mustaihoinen nuori mies hakee tukea Prattista, turhaan. Neela lähtee Michiganiin aloittaakseen erikoistumisensa, mutta irtisanoutuukin paikastaan. Weaverin huoltajuusoikeudenkäynti alkaa. Carter on taas töissä, kaikki ovat huolissaan hänen voinnistaan. Kun Steve ilmoittaa jäävänsä Chicagoon, Sam lähtee kaupungista Alexin kanssa Lukan vastustuksesta huolimatta. Chenillä on musta silmä, hänen isänsä teki sen. Abby tekee yhä vuoroja hoitsuna. Abby saa viimein tenttituloksensa - hän pääsi läpi. Kun Pratt antaa Elginille kyydin kotiin matkalla päivälliselle Chenin kanssa, heitä ammutaan toisesta autosta.


Osta Teho-osaston kymmenes kausi dvd:llä klikkaamalla tästä - mistään et saa halvemmalla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti