3. kauden jaksokuvaukset

Osta Teho-osaston kolmas kausi dvd:llä suomitekstein klikkaamalla tästä

49. Dr. Carter, I Presume - Carterin paluu
Esitetty Suomessa: 17.4.1997 (USA 26.9.1996)
Sarjaan saapuvat: Dennis Gant (Omar Epps), Carla Reese (Lisa Nicole Carson)
Vieraileva tähti: David Schwimmer, tuttu Frendeistä
Carterin ensimmäinen päivä kirurgian amanuenssina on vaikea. Jeanie saa tietää olevansa hiv-positiivinen ja päättää pitää tiedon salassa ettei joutuisi vaikeuksiin työssään. Bentonin hiv-testi on negatiivinen. Peter tapaa vanhan ystävänsä Carla Reesen siskonsa grillijuhlissa. Polin porukka pelaa softball-pelin itsenäisyyspäivän kunniaksi, missä Carol tapaa Shepin ja tämän uuden tyttöystävän. Huhut sairaalaan sulkemisesta leviävät.

50. Let the Games Begin - Pelin henki
Esitetty Suomessa: 24.4.1997 (USA 3.10.1996)
Carol on rahavaikeuksissa, hänen autonsa viedään pois maksamattomien laskujen vuoksi ja hän päättää myydä talonsa. Mutta myyjä sanoo ettei hänen talolleen löytyisi ostajaa, koska se on niin huonossa kunnossa. County pelastuu ja pysyy avoinna, kirveen alle joutuukin Southside, josta tulee henkilökuntaa Countyyn, mm. uusi hallintoylilääkäri Donald Anspaugh (John Aylward).

51. Don't Ask, Don't Tell - Puhumatta paras
Esitetty Suomessa: 1.5.1997 (USA 10.10.1996)
Sarjaan saapuvat: Abby Keaton (Glenne Headly), Maggie Doyle (Jorja Fox)
Susan pyytää Markia mukaan matkalle Havaijille, mutta lopulta Susan lähtee lomalleen yksin. Carter joutuu Anspaugh'n erikoistarkkailuun liioiteltuaan potilaan tilaa saadakseen leikkaussalin. Carterin päivää paranee entisestään kun hän saa tietää asuintalonsa palaneen tulipalossa. Countyyn saapuu uusia lääkäreitä Southsidesta, mm. lastenkirurgi Abby Keaton, jonka ryhmään Benton haluaa. Mark hoitaa koko päivän yhtä potilasta, vaikka Anspaugh'n uusi ohje on että jokaisen lääkärin pitää hoitaa 2.5 potilasta tunnissa.

52. Last Call - Yhden yön hinta
Esitetty Suomessa: 8.5.1997 (USA 17.10.1996)
Doug on viemässä yhden yön hoitoaan kotiin kun tämä saa epilepsiakohtauksen. Doug tuo naisen polille eikä kysyttäessä tiedä edes tämän nimeä. Nainen kuolee, ja paljastuu että hänen veressään on kokaiinia. Doug joutuu huumetestiin ja poliisit kuulustelevat häntä. Carter nolaa Bentonin kun tämän esityksen diat paloivat Carterin asunnon mukana. Carter on muuttanut takaisin vanhempiensa luokse, mutta saa Dennis Gantilta tarjouksen muuttaa tämän luokse. Abby Keaton kehuu Bentonin leikkaustaitoja, mutta sanoo että potilaiden kohtelussa leikkaussalin ulkopuolella tällä on paljon opittavaa.

53. Ghosts - Haamujengi
Esitetty Suomessa: 15.5.1997 (USA 31.10.1996)
Vieraileva tähti: Kirsten Dunst (Charlie)
Susan palaa lomaltaan, jota hän ei viettänytkään Havaijilla, vaan Phoenixissä Chloen ja pikku-Susien luona. Carol käy lääkikseen valmentavilla kursseilla. Dennis Gant syyttää Bentonia liian vaativasta kohtelusta. Benton käy lasten kanssa karkki vai kepponen-kierroksella Halloweenin kunniaksi.

54. Fear of Flying - Lentopelko
Esitetty Suomessa: 22.5.1997 (USA 7.11.1996)
Susanin täytyy unohtaa lentopelkonsa, kun hän ja Mark hakevat helikopterilla auto-onnettomuudessa loukkaantuneen perheen sairaalaan hoidettavaksi. Benton tekee pahan virheen pikkuvauvan leikkauksessa Abbyn ollessa poissa. Vauva joutuu kriittiseen tilaan.

55. No Brain, No Gain - Aivoituksia
Esitetty Suomessa: 29.5.1997 (USA 14.11.1996)
Mark pyytää viimein Susania treffeille, mutta Susan torjuu hänet. Mark alkaa epäillä että Susanilla on suhde ylilääkäri Morgensternin kanssa. Niin ei ole, Susan kertoo Markille muuttavansa Phoenixiin ollakseen Chloen ja pikku-Susien kanssa. Carter ja Abby suutelevat. Syyllisyydentunnossaan Benton yrittää pelastaa jo kuolleeksi julistetun miehen - turhaan, sillä mies on aivokuollut. Mutta pikkuvauvan tilassa tapahtuu käänne parempaan.

56. Union Station - Lähtö
Esitetty Suomessa: 5.6.1997 (USA 21.11.1996)
Vieraileva tähti: Kirsten Dunst
Al antaa Jeanielle avioeropaperit. Susan lähtee Chicagosta vaikka Mark tuleekin rautatieasemalle kertomaan tunteistaan.

57. Ask Me No Questions, I'll Tell You No Lies - Valheen varjossa...
Esitetty Suomessa: 12.6.1997 (USA 12.12.1996)
Mark kaipaa Susania ja saa epäeettisellä tavalla tietää että Jeanie on hiv-positiivinen. Carterilla ja Abbyllä alkaa olla yhä suurempia vaikeuksia pitää suhteensa salassa. Abby kertoo Carterille lähtevänsä pian Pakistaniin. Gant tekee lujasti töitä saavuttaaksen Bentonin hyväksynnän, mutta siitä huolimatta Benton läksyttää häntä.

58. Homeless For the Holidays - Kodittomat
Esitetty Suomessa: 19.6.1997 (USA 19.12.1996)
Vieraileva tähti: Kirsten Dunst
Huhujen lisääntyessä Jeanie kertoo polin porukalle sairaudestaan. Ankaran työrupeaman jälkeen Gant odottaa innolla jouluaaton juhlintaa Carterin kanssa, mutta Carter peruu menon viime hetkellä voidakseen olla Abbyn kanssa. Carol ja hänen äitinsä järjestävät joulun kunniaksi venäläisen juhlan, jonne Doug vie mukanaan kodittoman teinitytön Charlien.

59. Night Shift - Yövuoro
Esitetty Suomessa: 26.6.1997 (USA 16.1.1997)
Vieraileva tähti: Kirsten Dunst
Charlie kiitti yöpaikasta varastamalla Carolin äidin hopeat, niinpä Carolilta ja Dougilta ei heru apua Charlielle kun tämä tulee polille pyytämään rahaa että saisi sutenöörin pois kimpustaan. Myöhemmin Charlie tulee polille pahasti pahoinpideltynä ja raiskattuna. Mark ja Chuny aloittavat suhteen. Carol käsketään erottamaan kaksi hoitajaa budjettiongelmien vuoksi. Carol ehdottaa toista ratkaisua: Jos hoitajat tekisivät enemmän työtunteja vähemmällä palkalla, ketään ei tarvitsisi erottaa. Tämä ei käy hoitajille, jotka uhkaavat lakolla. Benton yrittää viimeiseen asti saada Keatonilta suosituksen voidakseen jatkaa lastenkirurgiaa, mutta tämä ei sitä anna. Benton saa tietää että Carterilla ja Abbyllä on suhde. Carter ei jaksa kuunnella Gantin valitusta tyttöystävästä joka jätti tämän. Benton syyttää Gantia velvollisuuden laiminlyömisestä mikä melkein johti potilaan kuolemaan. Gant valittaa Bentonin käytöksestä ylilääkäri Anspaugh'lle, mutta Carter ei aiemmasta lupauksestaan huolimatta tue Gantin valitusta. Kylmä, potilaaton yö saa karmaisevan lopun kun junan alle hypännyt pahasti loukkaantunut mies tuodaan polille - se on Gant.

60. Post Mortem - Post mortem
Esitetty Suomessa: 3.7.1997 (USA 23.1.1997)
Vieraileva tähti: Kirsten Dunst
Carter syyttää itseään ja Bentonia Gantin kuolemasta. Carol tekee virheen joka johtaa potilaan kuolemaan muiden hoitajien ollessa poissa töistä "sairaina".

61. Fortune's Fools - Carolin valinta
Esitetty Suomessa: 10.7.1997 (USA 30.1.1997)
Hoitajat ovat jo saamassa vaatimuksensa läpi kun Carolin tekemä virhe julkistetaan ja leimataan hoitajien laittomasta lakosta johtuneeksi. Carol kertoo julkisesti ettei virhe johtunut lakosta, ja hänet erotetaan. Bentonin henkilökohtaiset ongelmat lisääntyvät kun hän saa tietää Carlan olevan raskaana. Benton jättää tulematta hänen ja Carterin yhteiseen esitykseen jättäen Carterin pahaan pulaan. Bentonin käytökseen kyllästynyt Carter vaihtaa tohtori Hicksin kirurgianryhmään. Chuny ja Mark eroavat, kuitenkin päivän päätteeksi Markilla on jo treffit.

62. Whose Appy Now? - Järkytyksiä
Esitetty Suomessa: 17.7.1997 (USA 6.2.1997)
Markilla on aikatauluongelmia kolmen tyttöystävänsä kanssa, jotka kaikki jättävät hänet saatuaan tietää toisistaan. Bentonilla on umpisuolentulehdus, leikkauksen tekee Carter.

63. The Long Way Around - Hikinen ystävänpäivä
Esitetty Suomessa: 24.7.1997 (USA 13.2.1997)
Vieraileva tähti: Ewan McGregor
Carol joutuu panttivangiksi ruokakaupan ryöstössä, ja yrittää pelastaa haavoittuneen kauppiaan hengen.

64. Faith - Usko, toivo, rakkaus
Esitetty Suomessa: 31.7.1997 (USA 20.2.1997)
Mark yrittää saada potilaan jolla on Downin syndrooma sydämensiirtolistalle. Viimein hän onnistuu siinä, mutta potilaan äiti onkin muuttanut mieltään. Hän haluaa viedä tyttärensä kotiin ja nauttia jäljellä olevista päivistä. Äiti ei halua tyttärensä joutuvan hoitokotiin, missä potilaita ei ehditä hoitamaan kunnolla. Carter on eri mieltä diagnoosista ylilääkäri Anspaugh'n kanssa ja osuu oikeaan saaden Anspaugh'n ja tohtori Hicksin kunnioituksen. Carter pääsee itse tekemään vaikean leikkauksen. Benton palaa töihin umpparileikkauksesta johtuneen sairaslomansa jälkeen, ja saa tehtäväkseen vain pieniä toimenpiteitä. Benton myöntää Hicksille ettei ole nukkunut kunnolla Gantin kuoleman jälkeen. Jo ennen Gantin kuolemaa hän oli tappaa pikkuvauvan, ja Keaton ei antanutkaan hänelle suositusta. Benton sanoo, että puoli vuotta sitten hän ajatteli olevansa todella hyvä kirurgi, mutta ei ole nyt enää niinkään varma asiasta. Hicks sanoo, että virheet kuuluvat lääkärin työhön. Huomenna Benton saisi taas tehtäväkseen "kunnon" leikkauksia. Carol saa työnsä takaisin ja käy lääkiksen pääsykokeissa.

65. Tribes - Rotuasiaa
Esitetty Suomessa: 7.8.1997 (USA 10.4.1997)
Kaksi ammuskelun uhria tuodaan polille, toinen mustaihoinen, toinen valkoihoinen. Markin pitää tehdä vaikea päätös kumpaa hoitaa ensin. Mustaihoisen potilaan veli syyttää Markia rasistiksi. Jenin äiti on sairaalassa, ja Rachel tulee Markin luo hoitoon. Carla on ollut auto-onnettomuudessa ja tuodaan polille. Hänen ennenaikaiset supistuksensa saadaan pysäytettyä. Jeanie saa tietää että Peter on Carlan lapsen isä. Tohtori Hicks pyytää Bentonin ryhmäänsä ja muistuttaa että sitten Benton tulee työskentelemään taas Carterin kanssa.

66. You Bet Your Life - Kaikki pelissä
Esitetty Suomessa: 14.8.1997 (USA 17.4.1997)
Carter hoitaa kuolemansairasta potilasta, joka tarvitsee leikkauksen selviytyäkseen hengissä. Anspaugh'n mielestä potilas on kuitenkin suuressa vaarassa kuolla leikkauspöydälle, eikä Anspaugh siksi anna leikkauslupaa. Anspaugh'n selän takana Carter esittelee tapauksen tohtori Hicksille, joka suostuukin leikkaukseen. Kun Anspaugh'lle ja Hicksille paljastuu Carterin menettely, hän on vaarassa saada potkut. Lopulta Anspaugh puoltaa Carterin jatkoa, Hicks ei - Carter saa jatkaa erikoistumisopintojaan, mutta on koeajalla. Carterille tärkeintä on kuitenkin se, että potilas selvisi. Markille selviää että Rachel on valehdellut koulussaan olevansa vakavasti sairas.

67. Calling Dr. Hathaway - Sisar hento valkoinen
Esitetty Suomessa: 21.8.1997 (USA 24.4.1997)
Anspaugh läksyttää Carteria eikä päästä tätä leikkauksiin. Kun kirurgikollega tekee pahan virheen ja muuttaa potilastietoja ettei virhettä huomattaisi, Carter ei paljasta tätä Anspaugh'lle. Benton ottaa vapaapäivän pitääkseen huolta raskausdiabeteksestä kärsivästä Carlasta. Carol hyväksytään lääkikseen. Hän kuitenkin tajuaa olevansa todella hyvä hoitaja, ja päättää olla menemättä lääkikseen.

68. Random Acts - Umpimähkään
Esitetty Suomessa: 28.8.1997 (USA 1.5.1997)
Sarjaan saapuu: Anna Del Amico (Maria Bello)
Pediatri Anna Del Amico saapuu Countyyn, hän erikoistuu nyt akuuttilääketieteeseen. Mark pahoinpidellään polin vessassa. Carla joutuu sairaalaan koska hänen synnytyksensä alkaa ennen aikojaan, supistukset saadaan loppumaan. Jeanie ja Al palaavat yhteen. Carter ja Benton pääsevät avustamaan munuaisen siirtoleikkauksessa. Bentonia ihmeyttää miksi Carter haluaa viettää aikaa potilaiden kanssa mieluummin kuin kuuluisien kirurgien kanssa.

69. Make a Wish - Toivon kipinä
Esitetty Suomessa: 11.9.1997 (USA 8.5.1997)
Carter alkaa epäillä että kirurgia ei ole häntä varten. Doug järjestää Carolille yllätyssyntymäpäiväjuhlat. Mark palaa töihin yhä vammoistaan kärsivänä. Carla synnyttää vaikeasti sairaan pojan.

70. One More For the Road - Kerta vielä
Esitetty Suomessa: 18.9.1997 (USA 15.5.1997)
Vieraileva tähti: Kirsten Dunst
Carter haluaa vaihtaa spesialiteettinsä kirurgiasta akuuttilääketieteeseen. Hän on jopa valmis työskentelemään ilman palkkaa. Anspaugh ei aluksi lämpene ajatukselle, mutta Carter saa hänet muuttamaan mielensä: "Minusta voi tulla hyvä kirurgi, ei erinomaista. Mutta minusta tulee erinomainen lääkäri." Doug ja Carol suutelevat. Carlan ja Peterin poika voi jo paremmin. Mark hajottaa tavaroita lääkärien lepohuoneessa ja ostaa itselleen aseen. Hän heittää aseen jokeen osoitettuaan sillä häntä uhkaillutta nuorisojoukkoa. Doug ja Anna hoitavat yliannoksen huumeita ottanutta Charlieta, joka häipyy sairaalasta.


Osta Teho-osaston kolmas kausi dvd:llä suomitekstityksellä klikkaamalla tästä

2 kommenttia:

  1. pakko korjata että ensimmäisessä jaksossa david schwimmer ei ole vierailevana...........

    VastaaPoista
  2. Kyllä on.

    http://www.imdb.com/title/tt0567960/fullcredits#cast

    VastaaPoista