13. kauden jaksokuvaukset

Osta Teho-osaston 13. kausi dvd:llä klikkaamalla tästä - mistään et saa halvemmalla!

13.1 Bloodline - Verilöylyn jälkeen | Kuvia
Esitetty Suomessa: 5.4.07 (USA 21.9.06)
Kerry löytää tajuttoman Abbyn ja sänkyyn sidotun Lukan. Abbyn istukka irtoaa ja hänelle tehdään keisarinleikkaus. Lapsi, poika Joe, viedään vastasyntyneiden teho-osastolle. Abbyn kohtu joudutaan poistamaan. Pakomatkalla Steve ampuu Maryn ja Rafen, ja raiskaa Samin. Sam ampuu nukkuvan Steven. Jerry selviää Neelan ja Dubenkon tekemästä leikkauksesta.

13.2 Graduation Day - Epävarma tulevaisuus | Kuvia
Esitetty Suomessa: 12.4.07 (USA 28.9.06)
Vieraileva tähti: Sally Field
Abbyn äiti Maggie saapuu tyttärensä tueksi Joen ollessa heikossa kunnossa teho-osastolla. Abby sanoo Lukalle että haluaa heidän asuvan yhdessä ja olevan perhe, avioliittoa ei tarvita. Joen suoli puhkeaa. Hänet leikataan ja hätäkastetaan. Joe selviää leikkauksesta ja pääsee kotiin sairaalasta. Neela on ryypiskellyt paljon. Gates (John Stamos) lyö paria miestä Neelan puolustukseksi. Neela ja Gates menevät Abbyn asunnolle, missä humalainen Neela suutelee Gatesia. Myöhemmin Neela tapaa uudet amanuenssit, Gates on yksi heistä. Elliot tuo Samin polille ja Sam sanoo Kerrylle että tarvitsee raiskaustutkimuksen. Sam väittää että hän tappoi Steven itsepuolustukseksi. Samia vastaan olla nostamassa oikeusjuttu Steven kuoleman vuoksi. Elliot onnistuu junailemaan asian niin ettei syytettä nosteta. Sairaalan johtokunta haluaa että Lukalle annetaan potkut tapaus Clementen vuoksi. Kerry ottaa viimein syyn niskoilleen ja saa potkut ylilääkärin työstään. Morris haluaa ja saa työnsä takaisin.

13.3 Somebody to Love - Joku jota rakastaa | Kuvia
Esitetty Suomessa: 19.4.07 (USA 5.10.06)
Vieraileva tähti: John Mahoney (Frasier)
Ollessaan kävelyllä Joen kanssa Abby tapaa Neelan ja Morrisin. Morrisin mielestä vauva näyttää Lukalta. Luka saa hoitovirhesyytteen. Crenshaw (vieraileva tähti J.P. Manoux) on kirurgian uusi apulaisylilääkäri, ja on ilkeä Neelalle. 70-vuotias kuoleva mies yrittää olla lojaali pitkäaikaiselle homokumppanilleen (jota esittää Frasieristä tuttu John Mahoney) ja perheelleen joka ei tiennyt hänen seksuaalisesta suuntautumisestaan. Kolme uutta amanuenssia: Hope, Solomon ja Gates. Hope Bobeck (jota esittää Busy Phillips) on erittäin uskonnollinen. Suuri osa polin miehistä on ihastunut häneen. Morrisin pyytäessä Hopea treffeille tämä ehdottaa että Morris tulisi hänen raamattupiiriinsä. Pratt ja Gates eivät tule toimeen keskenään. Sairaalan uusi vt. hallintoylilääkäri Angela tekee ensiesiintymisensä tässä jaksossa. Sam ja Luka juttelevat edellisen kauden viimeisen jakson tapahtumista. Sam on pahoillaan ja yrittää hyväksyä vastuun tapahtuneesta. Luka kiittää Samia henkensä pelastamisesta. Alex käy psykiatrilla. Alex paljastaa Samille nähneensä mitä tämä teki. Timmy, ensimmäiseltä kaudelta tuttu vastaanottoapulainen, tekee paluun. Kerry on nyt töissä polilla erikoislääkärinä. Yöllä Neela katsoo tv:tä, juo olutta ja katselee Gallantin kuvaa.

13.4 Parenthood - Vanhemmuus
Esitetty Suomessa: 26.4.07 (USA 12.10.06)
Erikoislääkärin viran saanut Pratt on hätää kärsimässä ollessaan polin johdossa kiireisenä päivänä. Pratt tekee hyvää työtä mutta ei tule toimeen Gatesin kanssa. Abby totuttelee kotiäidin rooliin. Vauvakerhon äidit eivät pidä hänestä, ja puistossa Abby juttelee lastehoitajien kanssa. Uusi hahmo, kandi Katey, on Neelan alainen kirurgisella. Morris menee biologisen lapsensa Maxin jalkapallo-otteluun, vaikka ei ole esitellyt itseään tämän vanhemmille. Vanhemmat ovat järkyttyneitä tuntemattomasta miehestä joka osoittaa outoa mielenkiintoa heidän poikaansa kohtaan. Varsinkin kun Morris taputtaa pojan peppua. Vanhemmat luulevat että Morris on lasten hyväksikäyttäjä ja ilmoittavat hänestä poliisille. Max pelastaa Morrisin kertomalla poliiseille että Morris on hänen isänsä. Neela on pettynyt kun Crenshaw määrää hänelle tylsiä tehtäviä hänen toivomansa leikkauksen sijaan. Neela tekee vaarallisen toimenpiteen polilla. Ray etsii Neelan sairaalassa antaakseen Neelalle tämän postia jota tulee vieläkin hänen asunnolleen. Neela saa shekkejä armeijalta. Alex pinnaa koulusta ja menee sen sijaan ostarille kaverinsa kanssa. Gates löytää itsensä koko ajan jumiutuneena keskelle monimutkaista asumisjärjestelyään.

13.5 Ames v. Kovac - Ames vastaan Kovac
Esitetty Suomessa: 3.5.07 (USA 19.10.06)
Vieraileva tähti: Forest Whitaker
Abby palaa töihin äitiyslomansa jälkeen. Luka viettää päivän oikeudessa missä Curtis Ames syyttää häntä hoitovirheestä. Ames tuli polille v. 2004 keuhkokuumeestä kärsien. Hän joutui viettämään kiireisellä polilla erittäin epämiellyttävät kolme päivää, koska osastolla ei ollut vapaita paikkoja. Lopulta hän sai veritulpan joka aiheutti halvauksen. Sen vuoksi Ames ei pysty tekemään töitä ja menetti vaimonsa. Luka ei pärjää hyvin ristikuulustelussa. Prattin velipuoli Chaz haluaa muuttaa asumaan Prattin luokse. Ray hoitaa Kateyn palovammoja ja Katey pyytää Raytä treffeille.

13.6 Heart of the Matter - Asian ydin
Esitetty Suomessa: 10.5.07 (USA 2.11.06)
Vieraileva tähti: Forest Whitaker
Uusia hahmoja: Betina DeJesus, radiologi joka flirttailee Prattin kanssa. Ja Dawn, hoitsu New Orleansista joka teki siellä töitä hurrikaani Katrinan aikana. Luka todetaan syyttömäksi valamiehistön toimesta, mutta omasta mielestään hän on syyllinen. Ames tulee polille tapaamaan Lukaa tuomionluvun jälkeen ja he juttelevat. Potilaita: Aviomies/isä kuolee leikkaukseen auto-onnettomuuden jälkeen ja hänen vaimonsa pyörtyy kuullessaan uutisen. Loppuvaiheen syöpäpotilas on moottoripyöräonnettomuudessa ja hänen vaimonsa haluaa salata diagnoosin häneltä. Aspergerin syndroomaa sairastava teinityttö on ylikiinnostunut kaikesta seksuaalisesta ja nakuilusta. Gates hoitaa häntä. Morris on palkannut meikkiryhmän koska hänestä tehdään juttu tv-uutisiin. Neela näkee seksiunia Gatesista. Polilaiset viettävät naisten iltaa Ike's-baarissa. Abby juottaa Neelan humalaan ja yllyttää tätä soittamaan Gatesille. Neelan soittaessa Meg vastaa puhelimeen. Pratt flirttailee uuden radiologin kanssa ja he päätyvät hänen luokseen. Kesken kaiken Chaz tulee paikalle kaikkien tavaroidensa kanssa. Chaz on muuttamassa Prattin luokse, joka luuli Chazin tulevan vasta seuraavana päivänä. Ray ja Gates kilpailevat Neelan huomiosta.

13.7. Jigsaw - Palapeli
Esitetty Suomessa: 17.5.07 (USA 9.11.06)
Vieraileva tähti: Forest Whitaker
Abby ja Luka haastattelevat uusia lastenhoitajia, ja joutuvat tuomaan Joen töihin. Neelalle selviää että Gates asuu jonkun kanssa. Lääkärien kokouksessa Neela ja Gates riitelevät. He päätyvät suutelemaan Rayn katsellessa. Willis on flunssapotilas joka on töykeä kaikkia kohtaan. Paljastuu että hänellä on sydämenlaajentuma. Hän ei halua hoitoa ja lähtee sairaalasta. Tunteja myöhemmin hän tulee taas polille, tällä kertaa hakattuna, eikä muista mitään aikaisemmasta käynnistään. Willis vaikuttaa ihan eri mieheltä. Morris tajuaa että Willisillä on monta eri persoonaa. Abby ja Ames käyvät kävelyllä ja juttelevat. Weaver saa Morrisin tv-työn. Pratt kuulee papin pitämästä lääkeringistä.

13.8 Reason to Believe - Syytä uskoa
Esitetty Suomessa: 24.5.07 (USA 16.11.06)
Joukko kodittomia lapsia tuo polille ystävänsä jolla on vesikauhu. Gates ja Neela hoitavat häntä. Nainen tuo polille alkoholisti-aviomiehensä, joka on loukkaantunut baaritappelussa. Mies on lyönyt vaimoaan, ilmeisesti vahingossa. Luka haluaisi ilmoittaa miehen lyönnistä viranomaisille, Abby ei. Lukan sanoo että Abbyn pitää noudattaa hänen ohjeitaan koska hän on erikoislääkäri. Abby tapaa Ike's-ravintolassa vanhan herran nimeltä Eddie. Pratt tekee vapaaehtoistyötä kirkon ilmaisklinikalla. Hän saa myös tietää että hänen veljensä on homo, eikä hoida tilannetta hyvin. Hän käskee Chazia muuttamaan pois mutta muuttaa myöhemmin mielensä ja pyytää Chazin takaisin. Pratt ja Gates tappelevat. Gates ja Neela ovat aikeissa suudella kun Abby tulee paikalle. Luka saa Amesilta paketin joka sisältää Joen lelun. Lukan mielestä kyseessä on uhkaus. Luka ei kerro tapahtuneesta Abbylle. Kerry tekee tv-ohjelmaa paikallisella koululla. Lapsen kurkkuun jää ruokaa ja Kerry pelastaa hänet tekemällä trakeostomian keskellä ruokalaa. Ohjelman (naispuolisella) ohjaajalla ja Kerryllä synkkaa. Gates haluaa erota Megistä.

13.9 Scoop and Run - Lentävä lääkäri
Esitetty Suomessa: 31.5.07 (USA 23.11.06)
Kiitospäivä-jakso. Abby tekee töitä helikopteri-lääkärinä. Tapahtuu iso bussionnettomuus, paljon vakavia loukkaantumisia. Loukkaantuneiden joukossa on monta pariskuntaa, ja äiti lapsensa kanssa. Aluksi kopterin miehistö kohtelee Abbyä huonosti, mutta hän saa heidän kunnioituksensa hoitaessaan bussionnettomuuden uhreja. Alex tekee vapaaehtoistyötä sairaalassa ja ystävystyy sairaan tytön kanssa joka ei viihdy sijaisperheessään. Gates kertoo Neelalle olevansa yksin kotona, koska Meg ja Sarah ovat matkoilla. Gates kertoo myös ettei ole enää Megin kanssa. Gates kutsuu Neelan illalliselle ja suutelee Neelaa. Meg ja Sarah yllättävät Neelan ja Gatesin kesken intiimin hetken. Morris viettää kiitospäivää lastensa kanssa. Ray ja Katey deittailevat yhä, ja kaikki tietävät sen.

13.10 Tell Me No Secrets... - Salaisuuksien varjossa
Esitetty Suomessa: 7.6.07 (USA 30.11.06)
Vieraileva tähti: Forest Whitaker
Sarjaan saapuu uusi hoitsu nimeltä Ben jota Sam opastaa. Päivän päätteeksi Ben pyytää Samia illalliselle. Ray yrittää pitää hänen ja Katien suhteen salassa. Mutta kaikki tietävät ja Pratt sanoo että Rayn pitää lopettaa suhde. 13-vuotias tyttö löydetään aamulla koulunsa edestä tajuttomana ja vertavuotavana. Tyttö on sairaalan pomon Angelan tytär. Abbyn täytyy tehdä tytölle raiskaustutkimus. Poliisi epäilee että tytön isäpuoli on syyllinen. Lopulta Neela ja Haleh tajuavat että tyttö on itse satuttanut itseään. Luka näkee Amesin asuntonsa ulkopuolella. Poliisin mielestä Ames on harmiton. Luka ryntää Amesin työpaikalle kovistellakseen tätä. Luka kertoo viimein Abbylle Ames-huolistaan. Prattilla on vaikeuksia hyväksyä veljensä homous. Abbyn baarituttavuus Eddie käy polilla astmansa takia. Gates rukoilee Neelalta mahdollisuutta.

13.11 City of Mercy - Joulumieltä
Esitetty Suomessa: 14.6.07 (USA 7.12.06)
Joulujakso. Auto-onnettomuuden uhri tapaa vieraantuneet lapsensa. Koditon nainen jätetään Countyyn mutta Sam vie hänet kotiin tämän vanhojen vanhempien luokse. 14-vuotias koditon tyttö joka "käytti seksuaalisuuttaan" suojellakseen ystäviään synnyttää. Jaksossa on jouluaaton raamattupiiri, jossa Morris on Hopen kanssa. Morrisin tytär tulee käymään polilla. Ray vie mistelin Kateyn kämpille. Luka ja Abby riitelevät Amesista mutta sopivat riitansa. Curtis Ames on hakenut Lukalle lähestymiskieltoa tämän tappouhkauksen vuoksi. Ray ja Gates auttavat kodittomia lapsia ja riitelevät. Ben ja Sam käyvät drinkeillä. Morris kieltäytyy Hopen sänkykutsusta.

13.12 Breach of Trust - Luottamuspula
Esitetty Suomessa: 21.6.07 (USA 4.1.07)
Kerry saa tv-työtarkoituksen Miamista. Luka antaa Kerrylle potkut koska hänen täytyy säästää rahaa polin menoissa. Kerry kertoo Lukalle että hän otti syyn niskaansa kun Anspaugh ja muut halusivat erottaa Lukan, ja se on ainut syy miksi Lukalla on yhä työnsä. Abby on Kerry-asian vuoksi vihainen Lukalle. Lukan mielestä asia ei kuulu Abbylle, ja Abby sanoo että tuo on ollut Lukan mantra viime aikoina. Humalainen Meg tulee polille ja aiheuttaa kohtauksen. Meg on vihainen siitä että Gates on siirtynyt eteenpäin elämässään. Megin tytär Sarah sanoo Neelaa huoraksi. Morris kertoo Samille että Alex varasti hänen luottokorttinsa. Sam ei voi uskoa sitä. Pratt on antanut potilaalle väärää lääkettä ja potilas kuolee. Samin mummo tulee vierailulle.

13.13 A House Divided - Erimielisyyksiä
Esitetty Suomessa: 28.6.07 (USA 11.1.07)
Vieraileva tähti: Forest Whitaker
Tämä on Laura Innesin (Kerry) viimeinen jakso sarjassa. Ben suuteli Samia, mutta Sam ei halua enää työpaikkaromanssia. Pratt pidätetään lääkesotkun vuoksi. Gates muuttaa pois Megin ja Sarahin luota. Kerry jättää jäähyväiset polin väelle. Abbyn baarituttavuus Eddie paljastuu hänen isäkseen. Neelan ja Gatesin viettäessä iltaa yhdessä Sarah soittaa Gatesille hätääntyneenä ja sanoo ettei saa Megiä hereille. Sam ja Ben päätyvät viettämään yön yhdessä. Alex aloittaa tulipalon Samin asunnossa. Abbyn tullessa kotiin Curtis Ames odottaa häntä siellä ja käskee häntä soittamaan Lukalle.

13.14 Murmurs of the Heart - Elämän julmuus | Screencaps
Esityspäivä Suomessa: 5.7.07 (USA 1.2.07)
Vieraileva tähti: Forest Whitaker
Meg kuolee lääkeyliannokseen. Pratt pääsee pois putkasta pastori Watkinsin maksettua hänen takuunsa. Sam, Alex, Ben ja Gracie selviävät vähin vammoin tulipalosta. Ames kidnappaa Lukan mukaansa ja pahoinpitelee häntä. Uhattuaan tappaa Lukan Ames ampuu lopulta itsensä.

13.15 Dying is Easy- Viimeinen näytös
Esitetty Suomessa: 12.7.07 (USA 8.2.07)
Vieraileva tähti: Freddy Rodriguez
Kuoleva loppuvaiheen leukemiasta kärsivä koomikko pitää viimeisen esityksensä polin väelle. Pratt on vaarassa menettää lääkärinlupansa mutta joutuukin vuoden koeajalle. Neela on innoissaan kun pääsee mukaan munuaisensiirtoleikkaukseen, ja kertoo siitä Raylle. Kotona Ray ajattelee Neelaa ja katsoo kuvaa heistä juhlissa. Gates lähtee kesken työvuoron koska Sarah on vaikeuksissa koulussa. Sam jättää Benin. Abby pyytää Lukaa kosimaan häntä uudelleen.

13.16 Crisis of Conscience - Tunnontuskia
Esitetty Suomessa: 19.7.07 (USA 15.2.07)
Janella ja Crenshaw'lla on suhde. Neela on viettänyt yön Gatesin luona. Potilas ennustaa tulevaa, myös polin työntekijöiden. Alex on taas vaikeuksissa poliisin kanssa, hän on näpistänyt pesulan kolikot. Cheerleader-tytöt ovat pahoinpidelleet ryhmänsä uusinta jäsentä. Naisen pojat tuovat hänet polille ja nainen kuolee maksan pettämiseen. Hän on itse tuhonnut maksansa tehdäkseen itsemurhan. Neela kohtaa moraalisen ongelman kun munuaisenluovuttaja on saamassa rahaa munuaisestaan. Luka ja Abby aikovat mennä naimisiin.

13.17 From Here to Paternity - Lasten puolesta
Esitetty Suomessa: 26.7.07 (USA 22.2.07)
Vieraileva tähti: Stacy Keach (Prison Break)
Uusi kirurgian kandi Mae Lee aloittaa sairaalassa. Sam vie Alexin ongelmaisille nuorille tarkoitettuun kouluun. Viimein Alex murtuu ja itkee. Pratt käy Darnellin luona vankilassa. Gates tapaa alkoholisti-isänsä baarissa. Sarahin isovanhemmat ovat käymässä Chicagossa. Sarah on muuttamassa heidän luokseen Wisconsiniin äitinsä Megin kuoltua. Neela ja Ray suutelevat.

13.18 Photographs and Memories - Kuvat kertovat
Esityspäivä Suomessa: 2.8.07 (USA 12.4.07)
Vieraileva tähti: Annabella Sciorra
Gatesilla on uusi kandi nimeltä Larry, joka on ammattia vaihtanut lakimies. Neelan ja Rayn välillä on jännitettä heidän suudelmansa jälkeen. On Samin syntymäpäivä. Sam katuu sitä että lähetti Alexin ongelmaisille nuorille tarkoitettuun kouluun. Alex ei vastaa Samin puheluihin ja sähköpostiviesteihin. Sam hoitaa valokuvaajaa jolla on syöpä. Sam saa häneltä lahjaksi kameran. Ike'sissa järjestetään Samille synttäribileet. Viimein Sam saa Alexilta synttäripuhelun. Morris ja Hope haluavat suunnitella Abbyn ja Lukan häitä.

13.19 Family Business - Perhejuttuja
Esitetty Suomessa: 9.8.07 (USA 19.4.07)
Vieraileva tähti: Stacy Keach (Pako)
Joe on flunssassa ja Abby epäilee jotain vakavaa. Pratt yrittää tehdä sovinnon veljensä kanssa, joka haluaa ensihoitajaksi. Sarah ei ole Gatesin biologinen lapsi. Luka hoitaa vanhaa miestä joka menetti poikansa. Se saa Lukan ajattelemaan omaa isäänsä. Gates antaa isälleen rahaa ruokaostoksiin mutta tämä tuhlaa ne viinaan, ja riita seuraa.

13.20 Lights Out - Valot sammuvat
Esityspäivä Suomessa: 16.8.07 (USA 26.4.07)
Vierailevat tähdet: Stacy Keach ja Annabella Sciorra
Luka suunnittelee henkilökuntapäivällistä. Samin aiemmin hoitama valokuvaaja tuodaan polille huonossa kunnossa. Gates ei noudata Morrisin ohjeita potilaan hoidossa, ja Morris lähettää Gatesin kotiin. Polilla hoidetaan scifi-kokoontumisen osallistujia. Prattin velipuoli Chaz aloittaa ensihoitajana. Myöhemmin hänet otetaan sairaalaan tarkkailtavaksi yön yli hänen sammuttuaan viinan juomisen takia. Gates ja hänen isänsä tappelevat. Luka ottaa lopputilin polin pomon työstä. Poli suljetaan remontin vuoksi.

13.21 I Don't - Vastahakoinen morsian | Kuvia
Esityspäivä Suomessa: 23.8.07 (USA 3.5.07)
Poli on suljettuna. Abby ja Luka menevät naimisiin. Lukan järjestämä päivällinen paljastuu yllätyshäiksi. Abby ei tiennyt asiasta mitään eikä ole aluksi mielissään. Ray ja Gates tappelevat. Myöhemmin humalainen Ray jää rekan alle.

13.22 Sea Change - Muutosten aika
Esityspäivä Suomessa: 30.8.07 (USA 10.5.07)
Tehohoidon spesialisti Kevin Moretti (Stanley Tucci) ottaa vastaan työn polin uutena pomona. Morris ja Hope ovat viettäneet yön hotellissa. Abby, Luka ja Joe ovat lähdössä häämatkalle Havaijille, mutta Luka saa puhelun Kroatiasta. Ray on kateissa.

13.23 The Honeymoon's Over - Lykkäys | Kuvia
Esityspäivä Suomessa: 6.9.07 (USA 17.5.07)
Ray on sairaalassa. Hänen molemmat jalkansa on amputoitu polvien alapuolelta. Rayn äiti on tullut hakemaan poikansa takaisin kotiin. Katey syyttää Neelaa Rayn tilasta. Luka lähtee Kroatiaan isänsä sairastuttua. Sarahin isovanhemmat ovat saaneet hänen huoltajuutensa ja vievät hänet mukanaan. Neela joutuu muiden tallomaksi mielenosoituksessa. Tämä jakso on Goran Visnjicin
ja Shane Westin viimeinen sarjan vakinäyttelijänä.

Osta Teho-osaston 13. kausi dvd:llä klikkaamalla tästä - mistään et saa halvemmalla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti